Een levenswerk: afscheid van Zuster Michaela - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Een levenswerk: afscheid van Zuster Michaela


3 februari 1941 – 28 maart 2019

Met veel verdriet geven wij kennis dat zuster Michaela Kim is overleden.

Zuster Michaela was moeder-overste van de Zusters van Maria en opvolgster van onze oprichter Vader Aloysius Schwartz. De Werelddorpen die Vader Al stichtte in Zuid-Korea, de Filipijnen en Mexico, werden onder haar leiding uitgebreid naar Guatemala, Brazilië en Honduras. Duizenden kinderen wereldwijd konden zo ontsnappen aan een leven in armoede.

Zuster Michaela heeft haar hele leven gewijd aan het redden van kinderen die moesten opgroeien in extreme armoede. Haar nederigheid, haar grenzeloze overgave en haar moed hebben zoveel harten geraakt en het leven van tienduizenden kinderen en hun families een nieuwe wending gegeven. Sinds 2011 had zuster Michaela Kim de leiding van de projecten overgedragen aan zuster Maria Cho.

Wij zijn zuster Michaela bijzonder dankbaar voor de tijd en de liefde die zij zo onbaatzuchtig heeft gegeven. Haar toewijding en zorg voor de kinderen zijn een inspiratie voor ons allemaal.

Zuster Michaela is op 28 maart 2019 in Busan, Zuid-Korea, vredig gestorven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.