Belastingvrij schenken - Wereld Dorpen voor Kinderen
Kinderen steken handen op in klaslokaal

Belastingvrij schenken

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat jouw giften aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. De Belastingdienst stelt daar wel voorwaarden aan, maar je hoeft geen notariële akte meer af te sluiten.

Belastingvrij schenken kun je eenvoudig regelen via een Overeenkomst Periodieke gift in geld. In deze overeenkomst die je afsluit met Wereld Dorpen voor Kinderen, leg je vast welk bedrag je voor minimaal vijf jaar aan ons wilt schenken.

Een Overeenkomst Periodieke gift in geld sluit je niet alleen voor het belastingvoordeel af. Je gaat Wereld Dorpen voor Kinderen voor langere tijd steunen: dit zorgt voor een stabielere inkomstenstroom. Je geeft meer kinderen een kans op een betere toekomst!

Overeenkomst afsluiten

De formulieren voor een Overeenkomst Periodieke gift in geld  kun je downloaden. Je kunt de formulieren ook bij ons opvragen: dan sturen wij ze per post of e-mail naar je toe.

Bij het formulier zit ook een toelichting hoe je het formulier moet invullen. Op het formulier moet je ook aangeven of je je gift via een automatische incasso wilt laten afschrijven of zelf het bedrag overmaakt.

Vervolgens stuur je het ingevulde en ondertekende formulier terug naar Wereld Dorpen voor Kinderen. Het juiste adres staat op het formulier.

Na ontvangst van de formulieren vullen wij het formulier verder in en ondertekenen namens Wereld Dorpen voor Kinderen. Daarna sturen wij een exemplaar naar je terug voor je eigen administratie. 

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.