Nalatenschap - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
School meisjes lopen buiten

Nalatenschap

Overal ter wereld leven kinderen in extreme armoede. Iedere dag proberen ze te overleven. Ze wonen in krotten. Op vuilnisbelten. In achterafsteegjes. Ze gaan niet naar school en moeten al op jonge leeftijd in erbarmelijke omstandigheden werken om te overleven. We zijn dan ook heel dankbaar voor de steun die onze donateurs geven zodat wij deze kinderen kunnen opnemen in onze Werelddorpen.

Steeds meer donateurs kiezen daarnaast voor nog een andere manier van steunen: namelijk via het testament. Je kunt Wereld Dorpen voor Kinderen al met een kleine gift of zelfs voorwerpen opnemen in het testament. En ook grotere bedragen kun je nalaten. Iedere gift draagt bij aan een betere toekomst voor de kinderen in onze Werelddorpen, een toekomst die ze verdienen!

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wij betalen daarom geen belasting over schenkingen en nalatenschappen. Jouw nalatenschap komt volledig ten goede aan Wereld Dorpen voor Kinderen. Ook na jouw overlijden kun jij het verschil maken.

Opnemen in je testament

In een testament bepaal je zelf waar jouw vermogen naartoe gaat. Je kunt Wereld Dorpen voor Kinderen op verschillende manieren opnemen in je testament:

  • Je benoemt Wereld Dorpen voor Kinderen tot je enige erfgenaam. onze organisatie ontvangt jouw volledige nalatenschap;
  • Je benoemt Wereld Dorpen voor Kinderen tot je mede-erfgenaam. Onze organisatie ontvangt een deel van jouw nalatenschap;
  • Je begunstigt Wereld Dorpen voor Kinderen met een legaat. Hiermee laat je een vast geldbedrag of een vast omschreven voorwerp na aan onze organisatie.

Welke manier je ook kiest, je geeft onze kinderen de toekomst die ze verdienen

 

Meer informatie

Voor meer informatie over nalaten aan Wereld Dorpen voor Kinderen kun je contact opnemen met Toos van Oers via 020 6266217 of via tvanoers@werelddorpenvoorkinderen.nl. Zij helpt je graag met alle vragen.

Je kunt ook geheel vrijblijvend onze brochure over nalaten aanvragen.

Voor het opmaken van een testament moet je contact opnemen met een notaris. Laat je het ons weten als je Wereld Dorpen voor Kinderen hebt opgenomen in je testament? Wij willen je graag bedanken voor je vrijgevigheid en er zeker van zijn dat wij de bedoeling van jouw gift goed begrijpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.