Verantwoording

Grondbeginselen

De grondbeginselen van Wereld Dorpen voor Kinderen zijn: transparantie, impact en duurzaamheid.

Transparantie: Wereld Dorpen voor Kinderen gaat zorgvuldig om met het geld van onze donateurs. Wij werken op een efficiënte manier, zodat zoveel mogelijk geld naar onze programma’s gaat. Met ons werk richten wij ons vooral op de allerarmsten. Uw giften aan Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen gaan naar onze projecten en worden gebruikt om onze kinderen blijvend te steunen en om nieuwe projecten op te starten voor de allerarmsten.

Klik hier voor ons jaarverslag 2017.

Impact: De programma's van de Zusters van Maria doorbreken op een succesvolle manier de armoedecyclus en veranderen het leven van de kinderen ingrijpend. Al meer dan 150.000 kinderen hebben deelgenomen aan onze programma's en kregen de kans een betere toekomst voor zichzelf realiserenen. Deze kinderen op hun beurt ondersteunen nu hun eigen families met betere toegang tot medische zorg en onderwijs. Zo wordt het effect van ons werk en van uw donatie vele malen groter.

Duurzaamheid: Het werk van de Zusters van Maria brengt een blijvende verandering in het armoedeniveau van de gemeenschappen waar we actief zijn. De betrokkenheid van onze afgestudeerden is groot en velen willen iets terug doen als dank voor de hulp die zij hebben gekregen. Zij helpen de Zusters van Maria en helpen met de jongere kinderen die na hen zijn gekomen; sommigen komen terug om les te geven of vervullen een andere baan op de scholen, anderen vinden hun roeping. Veruit de meesten helpen hun hele familie uit de armoede ontsnappen en betalen de schoolopleiding van hun jongere broertjes en zusjes, zodat ook zij een goedbetaalde baan kunnen vinden.

Het resultaat is een ingrijpende en blijvende verandereing van het leven van veel meer mensen dan alleen van degenen die aan de programma's hebben deelgenomen.

Kinderen op school in de Wereld Dorpen

In de Wereld Dorpen voor Kinderen in Honduras, Brazilië, Mexico, Guatemala en de Filipijnen krijgen kinderen afkomstig uit extreem arme families middelbare schoolonderwijs en worden zij volledig verzorgd. De zusters van de Congregatie van de Zusters van Maria vangen deze kinderen op. Het onderwijs wordt verzorgd door hooggekwalificeerde en toegewijde leraren. Naast het behalen van een middelbare schooldiploma krijgen de kinderen ook een beroepsopleiding. De kinderen krijgen alle sociale en morele begeleiding die nodig is om op te groeien tot zelfstandige volwassenen die in staat zijn voor zichzelf te zorgen.

Met de steun van onze donateurs in Nederland financiert Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen de plaatsing van kinderen in de Wereld Dorpen van de Zusters van Maria. Na het behalen van hun diploma kunnen de kinderen een baan vinden waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Vaak kunnen ze ook hun familie kunnen ze verder helpen. Ze leveren een zinvolle bijdrage aan de lokale samenleving en het uitroeien van armoede.

Geen van deze kinderen die worden geholpen met uw donaties, wordt opgevangen in Nederland. Desondanks stellen de Zusters van Maria dezelfde hoge eisen aan de verzorging en bescherming van de kinderen als in Nederland en in Europa wordt verwacht. De zorg voor en het welzijn van de kinderen heeft de allerhoogste prioriteit. Deze kinderen hebben een moeilijke start gehad in hun leven, sommige komen uit een omgeving waar uitbuiting en misbruik veelvuldig voor komen. De Zusters van Maria zien het als hun plicht deze kinderen een plek te geven waar ze veilig kunnen wonen, waar ze een opleiding krijgen en alle vaardigheden leren die ze nodig hebben voor een goede toekomst. Een toekomst zonder armoede.

De Zusters van Maria geven Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen volledige openheid over hun beleid ter bescherming van de kinderen. Meer informatie over dit beleid vindt u hier.

Resultaten

Download hier ons jaarverslag 2017.

Wereldarmoededag 2018

Van zwoegen op een suikerrietplantage naar accountant bij IBM

Lees meer >>

Wereldmeisjesdag

Internationale Dag van het Meisje

Lees meer >>

Scholen competitie, Tegucigalpa, Honduras

Lees meer >>