Stappen Die Tellen - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
School meisjes lopen buiten

Stappen Die Tellen

Wat is het?
Stappen Die Tellen is een nationale actie waarbij deelnemers van de Avondvierdaagse geld ophalen voor nieuwe schoenen voor kinderen in Mexico. 

Hoe doe je mee?
Help jij de armste kinderen in ontwikkelingslanden aan een betere toekomst? Ze dit jaar stappen die tellen en loop dit jaar de Avondvierdaagse voor Wereld Dorpen voor Kinderen! Dit is hoe je meedoet:

  • Als je dit nog niet gedaan hebt, schrijf je in voor de lokale Avondvierdaagse.
  • Download het actiepakket.
  • Vind zoveel mogelijk sponsors.
  • Loop de Avondvierdaagse uit.
  • Zamel het geld in.

Download het actiepakket

Senna Bellod zamelt geld in!

“Zelf vind ik het ook heel belangrijk om kinderen in armoede te helpen, want geen één kind verdient dat.” 

YouTuber Senna Bellod haalde tijdens de Avondvierdaagse €25 op door Stappen Die Tellen te zetten! Senna laat haar grote schoenencollectie zien aan haar volgers en abonnees en legt uit dat dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend is. Daarom haalde zij geld op voor deze actie om nieuwe schoenen op te halen voor kansarme kinderen in Mexico. 

Iedere €10 euro is een nieuw paar schoenen waard

Wereldwijd kunnen veel kinderen niet naar school. Vaak komt dit doordat school te ver of te gevaarlijk is. Kinderen leggen vaak in versleten kleding en op blote voeten vele kilometers voor school af. Zij zijn meestal ook ondervoed waardoor de reis naar school nog zwaarder wordt. In de Werelddorpen kunnen kinderen wél naar school, krijgen ze kleding en drie keer per dag een gezonde maaltijd. Een van de dingen die we ze dan graag willen geven is een nieuw paar schoenen. Voor veel kinderen is dit zelfs het eerste paar schoenen ooit. Tijdens de Avondvierdaagse kan je een kind in de Werelddorpen een nieuw paar schoenen geven voor iedere €10 die je inzamelt.

Download het actiepakket

Meisjes uit Werelddorp Mexico in groepje

 

Onze hulp in Mexico

Een van de landen waar we actief zijn is Mexico. In Mexico leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens. De inkomensverschillen zijn groot, het platteland wordt verwaarloosd en in de steden zijn uitgebreide sloppenwijken. Het niveau van het onderwijs in Mexico is laag. Slechts 10% van de bevolking heeft een middelbare schooldiploma. Veel kinderen kunnen geen onderwijs volgen omdat de school te ver of de weg ernaartoe te gevaarlijk is. Vaak moeten kinderen in versleten kleding en op blote voeten vele kilometers lopen om op school te komen. Meestal zijn ze ook nog ondervoed waardoor de reis nog zwaarder wordt. Daarom geven wij kinderen een kans op een betere toekomst in een Jongensdorp in Guadalajara en een Meisjesdorp in Chalco. We helpen kinderen van 12 tot 18 jaar die zijn opgegroeid in extreme armoede met onderdak, gezonde voeding en het voortgezet onderwijs. 

Help kinderen zoals Donaldo

Donaldo leefde samen met zijn 11 broertjes en zusjes in armoedige omstandigheden in San Carlos Alzata in Mexico. Als klein jongetje van 10 moest hij al op de boerderij werken om geld bij te verdienen voor de familie. Dit was erg lastig te combineren met school. Ook werden ze vaak ziek, en waren de medicijnen vaak te duur. Twee jaar geleden overleed zijn moeder aan een ziekte, die ook vanaf jongs af aan al in armoede leefde.

Een jaar later kon Donaldo terecht op het Jongensdorp in Guadalajara in Mexico. Hij wil graag docent worden en zijn familie kunnen steunen.

Help jij nog meer kinderen zoals Donaldo aan een betere toekomst? Begin dan een actie een loop de Avondvierdaagse om geld in te zamelen!

Download het actiepakket

(Donaldo in het midden)

Meer horen over onze impact en lopende acties?