VN TOP Onderwijs Hervorming 2022 - Filipijnen - Wereld Dorpen voor Kinderen

Deelname aan VN TOP Onderwijs Hervorming in de Filipijnen 2022

In augustus heeft Joel, een van de leerlingen in de laatste klas van het Jongensdorp in Minglanilla, Filipijnen, deelgenomen aan de VN-TOP voor Onderwijs Hervorming in Manila. Op deze conferentie zijn de problemen van het onderwijs in de Filipijnen en de prioriteiten voor verbetering besproken. Deelnemers aan de conferentie kwamen uit alle lagen van het onderwijs.

Joel werd door het Ministerie van Onderwijs gekozen om de leerlingen van scholen in de Werelddorpen te vertegenwoordigen. Hij mocht zijn inbreng te geven voor plannen om het onderwijssysteem in 2030 opnieuw vorm te geven.

 

Toespraak voor toekomstige generaties

 

We zijn heel trots dat een leerling uit een van de Werelddorpen, op deze manier heeft kunnen bijdragen aan de verbetering van het onderwijs voor toekomstige generaties. De kinderen in de Werelddorpen zijn opgegroeid in extreme armoede, zonder enig uitzicht op verbetering. Dankzij de steun van onze donateurs en het onderwijs dat hij heeft gekregen is Joel al ver kunnen komen met zijn bijdrage aan deze belangrijke bijeenkomst.

Joel’s toespraak

Joel heeft zijn toespraak in het Engels gehouden. Hieronder staat een vertaling.

Ik ben Joel, uit het Jongensdorp van de Zusters van Maria n Minglanilla, Cebu. Wij allemaal, de jeugd van dit land, hebben recht op veilig en toegankelijk onderwijs ongeacht waar we vandaan komen of waar we staan in het leven.

Opgroeiend in een sloppenwijk was ik er getuige van hoe wreed armoede kan zijn voor een kind. Ik heb gezien hoe mijn vrienden van school moesten door armoede en misdaden. Ik heb gezien hoe ze werden gepest vanwege hun gebrek aan opleiding. Daarom hadden de meesten alle hoop op een beter leven al verloren. Onze droom op een fatsoenlijke baan en om van het leven te kunnen genieten waren we kwijt. We hebben geen oog voor het belang van onderwijs. Werken is voor ons beter dan studeren. Hoewel we fysiek klein zijn, hebben we de grootste dromen voor onze toekomst en we hopen dat de regering onze luide stem, de luidste van allemaal, hoort.”

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.