Meisjesdorp - Dar es Salaam - Wereld Dorpen voor Kinderen
Zuster zit op hurken naast kind

Meisjesdorp – Dar es Salaam

In augustus 2019 is het eerste Werelddorp in Afrika geopend. In dit Meisjesdorp in Pwani, Kisarawe district, Tanzania, krijgen meisjes afkomstig uit het hele land de kans om hun middelbare school diploma te behalen.

In 2020 is hard gewerkt aan een gebouw van vijf verdiepingen met klaslokalen, slaapzalen, een keuken en een waslokaal. Dit gebouw is in december 2020 opgeleverd en biedt ruimte aan meer meisjes. Ook is er een gymzaal gebouwd. In 2021 is er een tweede gebouw van vijf verdiepingen bijgekomen zodat de functies kunnen worden gescheiden. In het ene gebouw kunnen de meisjes wonen en slapen: in het andere gebouw zijn de klaslokalen waar zij hun lessen volgen.

De meisjes zijn tussen 11 en 16 jaar als ze beginnen aan hun opleiding. Ze krijgen les in de Engelse taal, in Kiswahili, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, biologie, scheikunde en natuurkunde. Daarnaast zijn er sportlessen. De volgende beroepsopleidingen worden aangeboden: informatie technologie, kleding maken, voedsel & voeding en elektronica.

In hun vrije tijd kunnen de meisjes sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de open lucht sporten op een van de sportvelden of meedoen aan culturele activiteiten.

In januari 2022 zijn 160 nieuwe leerlingen aangekomen in het Meisjesdorp in Tanzania. Er zijn nog geen leerlingen die hun opleiding volledig hebben afgerond. In 2022 verbleven in totaal 626 meisjes in het Werelddorp. Maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog zoveel meer kinderen in Tanzania die graag naar school zouden gaan. Daarom bouwen we verder aan dit Meisjesdorp. Op het terrein is voldoende ruimte voor een Meisjesdorp dat plaats biedt aan 900 kinderen.

Meisjesdorp – Dar es Salaam overzicht:

  • 1 Gebouw van vijf verdiepingen met klaslokalen
  • 1 Gebouw van vijf verdiepingen met woonvertrekken en slaapzalen
  • 1 Gebouw met workshopruimtes
  • 1 Overdekte gymzaal
  • Sportvelden
Familie in Tanzania

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten. 

Doneer nu
Zuster met kinderen in Tanzania

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.