Dank u, zuster Maria - Welkom, zuster Elena - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Dank u, zuster Maria Cho

Na 12 jaar is er een einde gekomen aan het leiderschap van zuster Maria Cho. Ze is eind maart teruggetreden als moeder-overste van de Zusters van Maria en voorzitter van het bestuur van Wereld Dorpen voor Kinderen.

Zuster Maria Cho werd in 2011 gekozen als moeder-overste. Ze volgde daarmee zuster Michaëla Kim op als hoofd van de congregatie en de onderwijsprogramma’s van de Zusters van Maria. Onvermoeibaar heeft zuster Maria leidinggegeven aan de Zusters van Maria. Haar toewijding aan de missie van de zusters om de armste kinderen wereldwijd te helpen, is ongekend. Onder haar inspirerende leiding hebben de onderwijsprogramma’s grote ontwikkelingen doorgemaakt.

Zo zijn in Honduras bijvoorbeeld een Meisjesdorp en een Jongensdorp gebouwd. In Tanzania is een Meisjesdorp gebouwd en een trainingscentrum voor jonge vrouwen met een kinderdagverblijf. En met moed en doorzettingsvermogen heeft zuster Maria de kinderen en zusters in de Werelddorpen veilig door de coronacrisis geloodst.

Vanaf deze plek willen we haar bedanken voor haar leiderschap en moed. We wensen haar het allerbeste.

Welkom, zuster Elena

Eind maart is zuster Elena in Biga, de Filipijnen, gekozen als het nieuwe hoofd van de congregatie van de Zusters van Maria. Vanaf 1 april 2023 heeft zij de leiding gekregen over de wereldwijde onderwijsprogramma’s.

Zuster Elena werd geboren in Cebu, de Filipijnen, en komt uit een familie van leraren. Ze heeft bedrijfseconomie gestudeerd en in 1985 sloot ze zich aan bij de Zusters van Maria. Eerst werkte ze in het Q.I.-ziekenhuis in Manilla waar tbc-patiënten uit de sloppenwijken werden verpleegd. Later nam ze de zorg voor weeskinderen uit deze sloppenwijken op zich. Sindsdien was zuster Elena verantwoordelijk voor de bouw van de Werelddorpen in Mexico en Guatemala. Ook was ze betrokken bij de Werelddorpen in Brazilië en Honduras – en sinds 2018 is ze de drijvende kracht achter de programma’s in Tanzania.

Zuster Elena is sinds 1998 bestuurslid van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen in Nederland. Ze is dan ook vaak aanwezig geweest bij onze donateursbijeenkomsten.

We wensen zuster Elena veel succes in haar nieuwe rol als moeder-overste en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.