Onze Werelddorpen - Wereld Dorpen voor Kinderen

Onze Werelddorpen

Onze Werelddorpen geven kinderen veiligheid voor vandaag en zekerheid voor morgen.

Dit doen de kinderen in onze dorpen

Geliefd en veilig opgroeien

In onze dorpen ervaren kinderen, soms voor het eerst, wat het is om geliefd te zijn. Ze zijn deel van een ‘familie’ die alles samen doet, met steeds een zuster aan het hoofd.

Onbezorgd leren en spelen

In de Werelddorpen kunnen kinderen spelen, sporten, vriendschappen sluiten… Kortom: kind zijn. Zonder dat ze zich moeten afvragen of er vanavond wel eten is.

Werken aan hun toekomst

In ons dorp volgen kinderen hun middelbare school en ook een beroepsopleiding. Zo hebben ze een grote kans op een toekomst zonder honger. Voor zichzelf én hun gezin.

Hier vind je onze dorpen

Onze Werelddorpen heten niet voor niets zo: je vindt ze wereldwijd.

De impact van een Werelddorp

Hoop voor de toekomst. Dat is onze impact. 

Elk jaar vangen de zusters zo’n 20.000 kinderen op in de Werelddorpen. Dat betekent: we bieden elk jaar 20.000 keer een betere toekomst. Een einde aan de armoede. Een blik vooruit, vol vertrouwen op een goed leven. Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor hun familie, vrienden en gemeenschap.

Hoe dat uitpakt? Lees de verhalen van onze afgestudeerden Arturo, Sherlyn en Eva en zie hoe een Werelddorp een kinderleven een radicaal andere wending geeft.

Doneren Lees meer over onze impact

Zo zien onze dorpen eruit

‘Hier bij de Zusters van Maria krijg ik alles wat ik nodig heb: eten, onderdak en allerlei andere dingen, zoals medische zorg van de zusters. Daardoor heb ik rust in mijn hoofd: ik kan me volledig op mijn studie richten.’

– Suzana over haar meisjesdorp in Dar es Salaam in Tanzania

Help je mee? Jouw gift stopt armoede.

De impact van je gift is enorm. De kinderen die nu dankzij jouw gift een plekje in een Werelddorp krijgen, ondersteunen straks hun ouders, broers, zussen, kinderen en gemeenschap.

Jouw gift maakt het verschil tussen wanhoop en hoop. Help je mee?

Ja, ik doneer:

€ 15
€ 30
€ 100
Anders

Voor 15 euro geef je een kind een week lang 3 maaltijden per dag.

Gezonde en voldoende voeding is van cruciaal belang voor opgroeiende kinderen. Dankzij jouw gift kunnen kinderen groeien, spelen en zich concentreren op school.

Doneer nu

Voor 30 euro geef je een kind een maand lang onderwijs.

Kinderen volgen bij ons meestal de middelbare school en een beroepsopleiding. De baankans is daarna erg groot, ook doordat lokale bedrijven graag ex-leerlingen van ons in dienst nemen.

Doneer nu
Kind steekt hand op in klas

Voor 100 euro geef je een kind een maand lang alles wat het nodig heeft.

In de dorpen krijgen kinderen een schooluniform, vrijetijdskleding, een pyjama, sportkleding en schoenen. Thuis moesten ze hun schamele kleding vaak delen, bij ons is hun kleding helemaal voor hen alleen.

Doneer nu
Kinderen met uniform van Wereld Dorpen voor Kinderen

Iedere donatie helpt!

Kleding, voeding, onderwijs, zorg en schoolspullen: de kinderen in onze Werelddorpen hoeven zich er dankzij jouw gift geen zorgen over te maken. Ze kunnen zich volledig richten op hun studie en werken aan een zekere toekomst.

Doneer nu
Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.