Tanzania - Wereld Dorpen voor Kinderen
Zuster zit op hurken naast kind

Tanzania

De armoede in Tanzania is groot en treft vooral kinderen. Bijna 29% van de kinderen in Tanzania groeit op in extreme armoede. Veel kinderen  lijden aan chronische ondervoeding die hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling beperkt.

Er zijn weinig scholen in Tanzania. Zo’n 40% van de kinderen van schoolgaande leeftijd gaat niet naar school. Kinderen moeten vaak te voet  grote afstanden afleggen op een lege maag om naar de dichtstbijzijnde school te gaan. Het aantal kinderen per klas kan oplopen tot wel 100 die dan vier schoolboeken en een paar stoelen of banken moeten delen. Bij gebrek aan schoolgebouwen worden de lessen ook wel in de schaduw van een boom gegeven.

Kindhuwelijken en tienerzwangerschappen komen veel voor.  Zonder opleiding vinden deze kinderen geen werk en blijft hun situatie hopeloos.

In 2019 is het eerste Werelddorp in Afrika geopend. Dit Meisjesdorp in Makurunge, Kisarawe, in de buurt van Dar es Salaam biedt plaats aan 900 meisjes. In 2022 volgden het trainingscentrum met kinderdagverblijf in Kiluyva.

Jongensdorp- Dodoma

In 2023 is het Jongensdorp in Dodoma geopend, het tweede Werel...

Lees meer

Trainingscentrum en kinderdagverblijf

Trainingscentrum

In februari 2022 zijn...

Lees meer

Meisjesdorp – Dar es Salaam

In augustus 2019 is het eerste Werelddorp in Afrika geopend. I...

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.