Jongensdorp - Adlas - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
Kinderen steken handen op in klaslokaal

Jongensdorp - Adlas

Jongensdorp – Adlas

In 1983 reisde onze oprichter Vader Al naar de Filipijnen om de Ramon Magsaysay Award for Peace and International Understanding in ontvangst te nemen. Deze Ramon Magsaysay Prijs voor Vrede en Internationale Betrekkingen is een prijs die in Azië vergelijkbaar is met de Nobelprijs voor de Vrede. Vader Al kreeg deze prijs voor zijn werk met arme en in de steek gelaten kinderen in Korea. Bij deze gelegenheid ontmoette hij Zijne Eminentie Jaime Kardinaal Sin die hem uitnodigde om deze programma’s ook in de Filipijnen op te zetten.

In 1985 begon Vader Al met de bouw van een Meisjesdorp en een Jongensdorp in de buurt van Manila. In 1986 zijn deze Werelddorpen geopend. Duizenden kinderen zijn hier 20 jaar lang naar school gegaan tot de verplaatsing in 2004 van het Meisjesdorp naar Biga en het Jongensdorp naar Adlas, zo’n 40 km verderop in de provincie Cavite op Luzon.

Het Jongensdorp in Adlas is een van de vier Werelddorpen in de Filipijnen. In 2020 bood het plaats aan 1.828 jongens afkomstig uit extreem arme families. Deze jongens werden door 26 Zusters liefdevol verzorgd.

De jongens zijn tussen 11 en 14 jaar oud als ze aan hun opleiding beginnen. Naast hun middelbare schooldiploma kunnen ze ook de volgende beroepsopleidingen volgen: kleermaker, chauffeur, automonteur, brood- en banketbakker, onderhoudsmonteur voor computers, machinebankwerker, elektrotechnicus, technisch tekenaar en lasser. De lessen worden door 57 professioneel opgeleide leraren gegeven.

In hun vrije tijd kunnen de jongens sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de open lucht sporten op de vele basketbalvelden of meedoen aan allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten.

 

Jongensdorp – Adlas overzicht:

  • 2 gebouwen van zeven verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen
  • 1 gymzaal met drie basketballvelden en een podium
  • 1 gebouw van drie verdiepingen voor beroepsopleidingen
  • 1 gebouw met het auditorium, computer ruimtes, de keuken en wasserij
  • 27 basketballvelden
  • 1 mechanica werkplaats
  • 1 autowerkplaats
  • 1 slaapzaal voor oud-leerlingen
  • 1 afvalwaterzuiveringsinstallatie
Jongens staan in groepje lachen naar de camera

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Wil je meer weten over ons werk?

  • * Wereld Dorpen voor Kinderen gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees meer hierover in onze privacy verklaring.