Programma's - São Paolo - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
Programma’s -São-Paolo

Programma’s – São Paolo

In 2000 nodigde Zijne Eminentie Jose Cardinal Falcao de Zusters van Maria uit om in zijn aartsbisdom, Brasilia, hun eerste programma voor Brazilië op te starten. Hier openden de Zusters in 2002 een medische kliniek en een jaar later volgde ons Meisjesdorp.

In 2007 kregen de Zusters van Maria van het stadsbestuur van São Bernardo, in de staat São Paulo, de beschikking over een terrein van 50 hectare; ze kregen voor 99 jaar het vruchtgebruik. In februari 2008 werd de grond klaar gemaakt voor de bouw, die op 30 mei 2009 werd voltooid. Op 18 april 2009 werden de gebouwen ingezegend. Door veranderingen in de wet- en regelgeving kregen de Zusters geen toestemming om het complex als internaat te gebruiken. Daarom werd het complex omgevormd tot een kinderdagverblijf met een capaciteit voor 150 kinderen van drie tot vijf jaar. Dit kinderdagverblijf is open van 8.00 tot 17.00 uur.

In 2012 volgde de opening van een basisschool voor 260 kinderen. Twee groepen kinderen gaan ieder een halve dag naar school: de eerste groep van 7.30 tot 12.30 uur. en de tweede van 13.00 tot 17.45 uur. Op die manier kunnen we meer kinderen uit arme gezinnen bereiken.

Zowel het kinderdagverblijf als de basisschool draaien op volle capaciteit.

Programma’s – São Paolo overzicht:

  • 1 kinderdagverblijf
  • 1 basisschool
Meisjes in Mexico uniform
Meisjes lachen tijdens lunch

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Wil je meer weten over ons werk?

  • * Wereld Dorpen voor Kinderen gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees meer hierover in onze privacy verklaring.