Programma's - São Paolo - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
Programma’s -São-Paolo

Programma’s – São Paolo

In 2000 nodigde kardinaal Jose Falcao de Zusters van Maria uit om een ​​programma te starten voor arme kinderen in zijn bisdom Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Een jaar later, in 2001, begonnen de Zusters van Maria met de bouw van het eerste (en enige) Werelddorp in Brazilië  op het stuk land in Santa Maria.

In 2007 kregen de Zusters van Maria van het stadsbestuur van São Bernardo, in de staat São Paulo, de beschikking over een terrein van 50 hectare. In 2008 werd de grond klaar gemaakt voor de bouw, die in mei 2009 werd voltooid. Door veranderingen in de wet- en regelgeving kregen de Zusters geen toestemming om het complex als internaat te gebruiken. Het complex werd niet in gebruik genomen als Werelddorp maar omgevormd tot een kinderdagverblijf voor 150 kinderen van drie tot vijf jaar. 

In 2012 werd een basisschool voor 260 kinderen gebouwd. Twee groepen kinderen gaan ieder een halve dag naar school: de eerste groep in de ochtend en de tweede in de middag. Op die manier krijgen meer kinderen uit arme gezinnen de kans om onderwijs te volgen.

 

Programma’s – São Paolo overzicht:

  • 1 kinderdagverblijf
  • 1 basisschool
Meisjes in Mexico uniform
Meisjes lachen tijdens lunch

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.