Meisjesdorp - Chalco - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Meisjesdorp - Chalco

Meisjesdorp – Chalco

In 1990, toen hij al aan de ongeneeslijke ziekte ALS leed, nam onze oprichter, Vader Al, de uitnodiging aan van Zijne Excellentie Monseigneur Jose Maria Hernandez Gonzalez, Bisschop van Nezahualcoyotl om nieuwe programma’s op te zetten in Mexico. In 1991 werd eerst een Meisjesdorp geopend in Chalco, ongeveer een uur buiten Mexico Stad.

In 1998, zes jaar na de dood van Vader Al, kreeg zijn opvolgster, Zuster Michaela, een uitnodiging van Zijne Eminentie Juan Cardinal Sandoval Iniguez, Aartsbisschop van Guadalajara, en gouverneur Alberto Cardenas Jimenez om een Jongensdorp op te zetten in Guadalajara, Jalisco. Dit Jongensdorp is in november 1998 geopend.

In 2022 verbleven 3.040 leerlingen in het Meisjesdorp in Chalco. Deze meisjes werden door 52 Zusters liefdevol verzorgd. In augustus 2022 zijn 775 meisjes begonnen aan hun opleiding en 520 meisjes hebben hun diploma behaald.

De meisjes zijn tussen 11 en 14 jaar oud als ze aan hun opleiding beginnen. Naast hun middelbare schooldiploma kunnen ze ook de volgende beroepsopleidingen volgen: boekhouder, naaister, chef-kok en informatica. De lessen worden door 108 professioneel opgeleide leraren gegeven.

In hun vrije tijd kunnen de meisjes sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de openlucht sporten op een van de vele voetbalvelden en basketbalvelden, zwemmen of meedoen aan allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten. Veel meisjes vinden het fijn en rustgevend om in de moestuinen en kassen te werken.

Meisjesdorp – Chalco overzicht:

  • 4 gebouwen van zeven verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen
  • 2 werkplaatsen voor beroepsopleidingen
  • 2 enkelvoudige en 1 dubbele gymzaal met een podium
  • 1 openluchtzwembad
  • 10 voetbalvelden
  • 20 basketballvelden
  • 2 kleine betonnen voetbalvelden (rapido)
  • 1 gebouw van drie verdiepingen met een naai-atelier en een slaapzaal voor afgestudeerden
  • 1 afvalwaterzuiveringsinstallatie
Meisjes zitten in hartjesvorm in meisjesdorp
Kinderen zitten in de klaslokaal
Meisjes lachen tijdens lunch

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.