Jongensdorp - Minglanilla - Wereld Dorpen voor Kinderen
Kinderen steken handen op in klaslokaal

Jongensdorp - Minglanilla

Jongensdorp – Minglanilla

In 1983 reisde onze oprichter Vader Al naar de Filipijnen om de Ramon Magsaysay Award for Peace and International Understanding in ontvangst te nemen. Deze Ramon Magsaysay Prijs voor Vrede en Internationale Betrekkingen is een prijs die in Azië vergelijkbaar is met de Nobelprijs voor de Vrede. Vader Al kreeg deze prijs voor zijn werk met arme en in de steek gelaten kinderen in Korea. Bij deze gelegenheid ontmoette hij Zijne Eminentie Jaime Kardinaal Sin die hem uitnodigde om deze programma’s ook in de Filipijnen op te zetten.

In 1985 begon Vader Al met de bouw van een Meisjesdorp en een Jongensdorp in de buurt van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen op het eiland Luzon. In 1990 nodigde Zijne Eminentie Ricardo Kardinaal Vidal hem uit om de programma’s uit te breiden naar het eiland Cebu.

Het Jongensdorp in Minglanilla is een van de vier Werelddorpen in de Filipijnen. In 2022 bood het plaats aan 1.592 jongens afkomstig uit extreem arme families. Deze jongens werden door 17 Zusters liefdevol verzorgd.

De jongens zijn tussen 11 en 14 jaar oud als ze aan hun opleiding beginnen. In juli 2022 zijn 451 jongens aan hun opleiding begonnen: 390 jongens hebben hun diploma gehaald. Naast hun middelbare schooldiploma kunnen ze ook de volgende beroepsopleidingen volgen: automonteur, brood- en banketbakker, computeronderhoudsmonteur, elektrotechnicus, machinebankwerker, kleermaker, technisch tekenaar en chauffeur. De lessen worden door 61 professioneel opgeleide leraren gegeven.

In hun vrije tijd kunnen de jongens sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de openlucht sporten op de vele basketbalvelden, zwemmen of meedoen aan allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten.

Sinds 2018 heeft het Jongensdorp in Minglanilla een eigen krant: Aloysius News. Deze krant wordt door de jongens zelf geschreven in het Engels. Een hele prestatie omdat Engels voor geen van de kinderen de moederstaal is.  In de krant doen de jongens verslag van het dagelijks leven in het Werelddorp en beschrijven zij de activiteiten die plaats vinden.

Jongensdorp – Minglanilla overzicht:

  • 2 gebouwen van zeven verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen voor jongens
  • 1 gymzaal met drie basketballvelden en een podium
  • 1 gebouwen van drie verdiepingen met werkplaatsen voor beroepsopleidingen
  • 1 werkplaats voor beroepsopleidingen met 20 draaibanken en 10 lasmachines
  • 1 elektrische werkplaats
  • 19 basketballvelden
  • 1 openluchtzwembad
  • 1 reservoir voor schoon water
Kinderen zitten in de klas

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Jongens in een klaslokaal

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.