Jongensdorp - Zona 6 Guatemala Stad - Wereld Dorpen voor Kinderen
Kinderen steken handen op in klaslokaal

Jongensdorp - Guatemala Stad

Jongensdorp – Zona 6 Guatemala Stad

Sinds 1997 zijn de Zusters van Maria officieel actief in Guatemala.

In 1996 nodigden Mgr Prospero Penados, aartsbisschop van Guatemala Stad, en Alvaro Arzu, de toenmalige president van Guatemala, de Zusters van Maria uit om een educatief en ontwikkelingsproject op te starten zoals dat van Mexico, waarover ze hadden gehoord.

In 1997 openden de Zusters een medische en tandheelkundige kliniek in Guatemala Stad, Zona 13. Het complex is uitgerust met radiologie- en laboratoriumapparatuur en bedoeld voor patiënten die niet over de financiële middelen beschikken om elders medische zorg te krijgen. Consultaties, laboratoriumonderzoeken en geneesmiddelen worden volledig gratis verstrekt, hoewel de meeste patiënten een klein, symbolisch bedrag bijdragen.

Op dezelfde locatie verwelkomden de Zusters in 1998 de eerste groep jongens en meisjes in het pas gebouwde Werelddorp. Twee jaar later, in 2000,  verhuisden de jongens naar een nieuw Jongensdorp in Guatemala Stad, in Zona 6.

In 2022 verbleven 1.068 leerlingen in het Jongensdorp in Zona 6.  Deze jongens werden door 13 Zusters liefdevol verzorgd. In 2022 begonnen 287 jongens aan hun opleiding en 143 jongens hebben hun diploma gehaald.

De jongens zijn tussen 11 en 14 jaar oud als ze aan hun opleiding beginnen. Ze krijgen les in de Engelse taal en literatuur, sociale wetenschappen, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, biologie, muziek, godsdienst, filosofie & ethiek en lichamelijke opvoeding. De lessen worden gegeven door 35 professioneel opgeleide leraren.

Naast hun middelbare schooldiploma kunnen ze ook de volgende beroepsopleidingen volgen: computer onderhoud, elektronica onderhoud, lasser, automonteur en timmerman. 

In hun vrije tijd kunnen de jongens sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de openlucht sporten op een van de vele voetbalvelden en basketbalvelden of meedoen aan allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten.

 

Jongensdorp – Zona 6 Guatemala Stad overzicht:

  • 1 gebouw van drie verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen voor jongens
  • 1 gebouw van twee verdiepingen met een overdekte gymzaal en klaslokaal voor beroepsopleiding
  • 1 lokaal voor autotechnieklessen
  • 1 gebouw van vier verdiepingen voor beroepsopleidingen
  • 1 bibliotheek, elektronica lokaal en een auditorium gebouw
  • 2 voetbalvelden
  • 1 waterzuiveringsinstallatie
Jongens staan in groepje lachen naar de camera

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Kinderen met uniform van Wereld Dorpen voor Kinderen

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.