Mexico - Wereld Dorpen voor Kinderen

Mexico

In Mexico is de tweede grootste economie van Latijns Amerika. Toch leeft meer dan de helft van de bevolking on der armoedegrens en kan slechts dromen van enige welvaart. De sociaaleconomische kloof is groot, rijkdom bestaat naast extreme armoede en het platteland wordt sterk verwaarloosd.

Meer dan de helft van de kinderen onder de 17 jaar niet naar school. Ze hebben geen dak boven hun hoofd, lijden honger en hun gezondheid is slecht. Als kinderen opgroeien onder dergelijke omstandigheden hebben ze geen perspectief en vallen gemakkelijk in de handen van criminelen en drugsbendes. Tienduizenden mensen verloren de laatste decennia in Mexico het leven door geweld van drugsbendes.

Door hen de kans te geven een schooldiploma te behalen en een beroepsopleiding te volgen bieden we (een deel van) deze jongeren een alternatief en hopen hen uit de handen van de drugsbendes te houden.

 

Meisjesdorp – Chalco

In 1990, toen hij al aan de ongeneeslijke ziekte ALS leed, nam...

Lees meer

Jongensdorp – Guadalajara

In 1990, toen hij al aan de ongeneeslijke ziekte ALS leed, nam...

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.