Meisjesdorp - Brasilia - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
School meisjes lopen buiten

Meisjesdorp - Brasilia

Meisjesdorp – Brasilia

In 2000 nodigde kardinaal Jose Falcao de Zusters van Maria uit om een ​​Werelddorp op te richten voor arme kinderen in zijn bisdom Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Een jaar later, in 2001, begonnen de Zusters van Maria met de bouw van het eerste (en enige) Werelddorp in Brazilië  op het stuk land in Santa Maria.

Al in maart 2002 was het gebouw van twee verdiepingen klaar. Op de eerste verdieping kwam een medisch centrum waar de allerarmsten gratis een medische behandeling konden krijgen. Op de tweede verdieping waren de slaapzalen en klaslokalen voor meisjes uit arme gezinnen die in het Werelddorp een opleiding kwamen volgen. Tegenwoordig wordt het gehele gebouw gebruikt als medisch en tandheelkundig centrum dat 50 tot 75 patiënten per dag ontvangt!

In de herfst van 2003 werd een gebouw van zeven verdiepingen geopend. Hier zijn nu de meisjes gehuisvest en krijgen zij onderwijs. In 2022 verbleven er 837 meisjes. Zij werden liefdevol verzorgd door 15 Zusters. In 2022 zijn 183 meisjes aan hun opleiding begonnen en 81 meisjes hebben hun diploma behaald.

De meisjes krijgen les in computerwetenschappen, Portugees en Engels, literatuur, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, biologie, kunst, muziek, godsdienst en lichamelijke opvoeding. Naast hun middelbare schooldiploma kunnen ze ook de volgende beroepsopleidingen volgen: onderwijsassistent, tandartsassistent en verpleegster. De lessen worden gegeven door 27 professioneel opgeleide leraren. 

Sinds 2014 is er ook een kinderdagverblijf waar kinderen van drie tot vijf jaar worden opgevangen terwijl hun ouders werken.

Meisjesdorp – Brasilia overzicht:

  • 1 medische en tandheelkundige kliniek van twee verdiepingen
  • 1 gebouw van zeven verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen
  • 1 gebouw van drie verdiepingen voor beroepsopleidingen
  • 1 gymzaal met podium
  • 1 overdekt zwembad voor instructie
  • 1 voetbalveld
  • 1 kinderdagverblijf (capaciteit: 60 peuters)
  • 1 naaiatelier met garage
  • 2 basketbalvelden
Meisje gehurkt in sportwedstrijd

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.