Jongensdorp- Dodoma - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Jongensdorp- Dodoma

In 2023 is het Jongensdorp in Dodoma geopend, het tweede Werelddorp in Tanzania. In dit Jongensdorp krijgen jongens in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar, afkomstig uit verschillende regio’s van het land de kans om hun middelbareschooldiploma te halen.

In december 2022 ging de eerste spade ceremonieel de grond in. Vanaf dat moment is hard gewerkt aan de bouw van het Jongensdorp.

Dankzij de steun van onze trouwe donateurs kunnen we dit Jongensdorp bouwen. In september 2023 is het pilotgebouw met slaapzalen en klaslokalen officieel geopend. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond, maar ver genoeg voor de opening en de komst van de eerste groep jongens. Na deze officiële opening gaat we verder met het complex bestaande uit een onderwijsgebouw, een gebouw met slaapzalen, een gymzaal en een gebouw waar de praktijklessen voor de beroepsopleidingen kunnen worden gegeven.

In september 2023 hebben 110 jongens hun intrek genomen. Eigenlijk begint het schooljaar pas in januari, maar we hebben deze jongens met een goede reden eerder laten komen. Door de schoolsluitingen tijdens de coronapandemie hebben zij een grote onderwijsachterstand opgelopen.
Vier maanden lang krijgen zij extra lessen in de Engelse taal en wiskunde. Op de basisschool hebben ze les gekregen in het Swahili, maar ze moeten straks hun nationale examen in het Engels doen. Daarom geven we hen een extra steuntje in de rug zodat ze in januari vol zelfvertrouwen aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. 

Maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog zoveel meer kinderen in Tanzania die graag naar school zouden gaan. Daarom bouwen we verder aan dit Jongensdorp. Op het terrein is voldoende ruimte voor een Jongensdorp dat plaats biedt aan 1200 kinderen. Help jij mee om het af te bouwen? Steun ons dan via de donatie knop.

Jongensdorp- Dodoma overzicht:

  • 1 Gebouw van vijf verdiepingen met klaslokalen
  • 1 Gebouw van vijf verdiepingen met woonvertrekken en slaapzalen
  • 1 Gebouw voor de praktijklessen van de beroepsopleidingen
  • 1 Overdekte gymzaal
  • Sportvelden

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor deze jongens? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten. 

Doneer nu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.