Meisjesdorp - Talisay - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
Meisjes zitten achter computer

Meisjesdorp - Talisay

Meisjesdorp – Talisay

In 1983 reisde onze oprichter Vader Al naar de Filipijnen om de Ramon Magsaysay Award for Peace and International Understanding in ontvangst te nemen. Deze Ramon Magsaysay Prijs voor Vrede en Internationale Betrekkingen is een prijs die in Azië vergelijkbaar is met de Nobelprijs voor de Vrede. Vader Al kreeg deze prijs voor zijn werk met arme en in de steek gelaten kinderen in Korea. Bij deze gelegenheid ontmoette hij Zijne Eminentie Jaime Kardinaal Sin die hem uitnodigde om deze programma’s ook in de Filipijnen op te zetten.

In 1985 begon Vader Al met de bouw van een Meisjesdorp en een Jongensdorp in de buurt van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen op het eiland Luzon. In 1990 nodigde Zijne Eminentie Ricardo Kardinaal Vidal hem uit om de programma’s uit te breiden naar het eiland Cebu.

Het Meisjesdorp in Talisay is 1990 geopend en een van de vier Werelddorpen in de Filipijnen. In 2022 zijn 640 meisjes aan hun opleiding begonnen: 561 meisjes hebben hun diploma gehaald. In 2022 bood het Meisjesdorp plaats aan 2.142 meisjes afkomstig uit extreem arme families. Deze meisjes werden door 25 Zusters liefdevol verzorgd.

De meisjes zijn tussen 11 en 14 jaar oud als ze aan hun opleiding beginnen. Naast hun middelbare schooldiploma kunnen ze ook een opleiding doen in een van de volgende vakgebieden:  elektronica onderhoud, computer onderhoud, technisch tekenen, brood- en banketbakken, kleding maken, mechanisch tekenen. De lessen worden door 77 professioneel opgeleide leraren gegeven.

In hun vrije tijd kunnen de meisjes sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de open lucht sporten op de vele basketbalvelden of meedoen aan allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten.

Meisjesdorp – Talisay overzicht:

  • 3 gebouwen van zeven verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen
  • 2 gymzalen met 4 basketballvelden en een podium
  • 2 gebouwen van drie verdiepingen voor beroepsopleidingen
  • 17 basketballvelden
  • 1 openluchtzwembad
  • 1 gebouw met een leskeuken en bakkerij
Meisjes lachen tijdens lunch
Meisjes in Mexico uniform

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.