Het verhaal van Sherlyn - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Het verhaal van Sherlyn

Als jong meisje

Sherlyn groeide op in een van de armste steden van de Filipijnen. Ze is de jongste van acht kinderen uit een arm boerengezin. Sherlyn zag hoe haar oudere broers en zussen al op jonge leeftijd van school moesten om op de boerderij te helpen. Zelf wilde ze heel graag een ander leven. Een leven waarin ze de basisschool en daarna zelfs de middelbare school kon afmaken en een beter leven kon opbouwen voor zichzelf en haar gezin. Dat was haar droom.

Sherlyn ging bijna van de basisschool af toen haar moeder stierf en al haar dromen in duigen vielen. Haar moeder had haar geïnspireerd om haar droom van een ander leven na te jagen. En toen zij stierf dacht Sherlyn dat haar droom niet meer zou gaan uitkomen. Niet lang daarna kwamen de Zusters van Maria naar de stad waar Sherlyn woonde. De Zusters werden geraakt door de situatie waarin Sherlyn verkeerde en gaven haar een plaats in het Werelddorp.

Sherlyn wilde heel graag weg uit haar stad en met de steun van haar familie kon ze het aanbod van de Zusters accepteren. In de video hieronder beschrijft zij hoe ze zich voelde toen ze voor het eerst aankwam in het Werelddorp: “Toen ik daar aankwam, zag ik de grote gebouwen en ik wist dat ik veilig zou zijn. Dit zou de komende vier jaar mijn thuis zijn”.

In het Werelddorp

Vol verwachting en hoop ging Sherlyn naar het Werelddorp. Ze genoot volop van de eerste maanden daar. Vlak voor de Kerst, nog in haar eerste jaar, werd ze naar het kantoor van de school geroepen. Daar kreeg ze te horen dat ook haar vader was overleden. Voor Sherlyn en haar familie is daarna Kerst nooit meer hetzelfde geweest.

Sherlyn vertelt over die ervaring: “Ik werd wees toen ik 13 jaar oud was en ik voelde mij zo alleen. Toen ik terugkwam in het Werelddorp stond mijn Moeder-Zuster mij op te wachten. Met een brede lach en een knuffel zei ze: “Alles komt goed. Er zal jou niets gebeuren. We zullen voor je zorgen”. En dat was het moment dat ik me realiseerde dat de Zusters mijn familie waren geworden.

Na het Werelddorp

Sherlyn vervolgde haar opleiding in het Werelddorp. Nadat ze haar diploma had gehaald, kreeg ze een beurs om naar de universiteit te gaan. Aan de universiteit studeerde ze informatica en computerwetenschappen.

Na haar afstuderen kreeg Sherlyn verschillende banen aangeboden. Ze koos er uiteindelijk voor, mede door haar eigen goede ervaringen bij de Zusters van Maria, om haar opleiding ten goede te laten komen van de programma’s. Ze is gaan werken voor de Zusters en kan zo andere kinderen helpen ontsnappen uit een leven van armoede. Ze doet veel verschillende dingen voor de Zusters zoals lesgeven, kantoorwerk en vertalingen. Ze heeft veel gereisd over de hele wereld en woont nu in Chalco, Mexico, bij de Zusters in het Meisjesdorp.

Over de impact van de programma's

Over de impact die de programma’s in de Werelddorpen en het werk van de Zusters van Maria hebben op de levens van kansarme en hulpbehoevende kinderen, vertelt Sherlyn het volgende: “Ik was de afgelopen 17 jaar bij de Zusters. Iedere dag is een nieuwe dag voor mij, omdat ik deel uitmaak van iets dat groter is dan ikzelf. Iets dat levens verandert en mij iedere dag inspireert. Ik doe mijn best bij alles wat ik doe.”

“Als ik als klein meisje niet bij de Zusters was gekomen, had mijn leven er heel anders uit gezien.”

Niet alleen het leven van Sherlyn zelf is veranderd door haar verblijf in het Werelddorp. De impact van het werk van de Zusters van Maria reikt verder en heeft ook het leven van haar familie beïnvloed.  Sherlyn heeft zelf enkele van haar nichtjes geholpen om verder te studeren aan de universiteit. Een van hen is nu leraar op de school in de stad waar ze opgroeide. Een ander werkt als IT-specialist. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de hulp die de Zusters van Maria aan Sherlyn hebben gegeven.

Inmiddels zijn er ongeveer 150.000 kinderen geholpen met de programma’s in de Werelddorpen. Dat zijn 150.000 verhalen vergelijkbaar met het verhaal van Sherlyn. Dat zijn 150.000 volwassenen die hun eigen kinderen een betere toekomst kunnen geven.

Het verhaal van Sherlyn

Sherlyn groeide op in een van de armste steden in de Filipijnen. Nu, 17 jaar nadat ze haar diploma behaalde in het Werelddorp in Manila, woont en werkt Sherlyn bij de Zusters van Maria in Mexico om andere kinderen, kinderen zoals zijzelf ooit was, te helpen ontsnappen uit een leven van armoede en hen een een kans op een betere toekomst te geven.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.