Het verhaal van Eva - Wereld Dorpen voor Kinderen

Hoe onderwijs het leven van Eva veranderde

De jongste van acht kinderen

Eva komt uit de sloppenwijken van Honduras. Haar vader werkte in de bouw, maar vaak was er geen werk. Het gezin had grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Het leven was zwaar voor Eva en haar broertjes en zusjes. Bittere armoede, bedelen om wat geld of scharrelen op de vuilnisbelt naar iets eetbaars of bruikbaars. Naar school kon Eva niet.

Wis- en natuurkunde Olympiade

In 2014 konden de Zusters van Maria Eva een plaatsje geven in het Meisjesdorp in Honduras. Eva bleek een ijverige en slimme leerling te zijn. Ze deed goed haar best en in veel vakken was ze zelfs de beste van haar klas. In 2018 kreeg zij van de president van Honduras zelfs een prijs voor Beste Schoolprestaties: deze prijs wordt ieder jaar aan slechts 12 scholieren uitgereikt. Ook deed ze mee aan de regionale en nationale Wiskunde Olympiade, die ze allebei won. Later in 2018 vertegenwoordigde zij haar land in een internationale Natuurkunde wedstrijd.

Nooit meer honger

Toen Eva in het Meisjesdorp kwam was het haar droom om lerares te worden. Maar in het Meisjesdorp ontdekte ze haar talent voor wiskunde en biologie.  Ze besefte dat ze in die vakgebieden veel zou kunnen bereiken en betekenen voor anderen. Toen ze 18 jaar was besloot ze dat ze haar familie en andere arme mensen in Honduras wil helpen met betere voedselvoorziening. Ze haalde haar schooldiploma en dankzij een beurs studeert ze nu landbouwwetenschappen aan de Zamorano Universiteit in Honduras.

Ze is een van de beste studenten van  haar jaar en is voorbestemd voor een carrière waarin ze nog veel goeds zal kunnen doen voor de mensen in haar land

 

 

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.