Wereldmeisjesdag - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Wereldmeisjesdag

Internationale Dag van het Meisje

Op Wereldmeisjesdag denken we aan alle leerlingen in onze Meisjesdorpen wereldwijd. Wereld Dorpen voor Kinderen investeert in onderwijs aan meisjes, zodat zij al hun talenten volledig kunnen ontwikkelen en niet worden achtergesteld. Wij geloven dat met ieder meisje dat wij onderwijs geven, de wereld een beetje mooier wordt door de positieve invloed die zij hun leven lang zullen uitstralen. 

Meisjes zoals Eva. Eva is de jongste van acht kinderen. Haar vader is bouwvakker, maar heeft lang niet altijd werk. Het gezin moet overleven op het kleine beetje voedsel dat ze zelf kunnen verbouwen. Een van Eva’s broers en zussen heeft al een eigen gezin en twee broers zijn gestopt met school, omdat het te duur werd. Toen haar vader hoorde van het Meisjesdorp in Tegucigalpa stelde hij alles in het werk om haar deze kans te geven. Hij bracht haar naar het toelatingsexamen en ging met haar mee naar het interview door de Zusters. Eva werd toegelaten en is in januari 2014 begonnen.

Vanaf het begin haalde Eva hoge cijfers voor alle vakken. In juli werd zij geselecteerd voor het Wiskunde Olympiade team van de school. In de strijd met 200 leerlingen van andere scholen uit de regio slaagde Eva erin zich te kwalificeren voor de Nationale Wiskunde Olympiade. Ook is zij tweede geworden in een andere wiskunde-wedstrijd. Wat een kanjer!

Eva wil later lerares worden zodat ze haar kennis met anderen kan delen. Wij weten zeker dat dit haar zal lukken en zullen haar helpen om haar dromen waar te maken. Kunt u zich voorstellen hoeveel meisjes niet de kans krijgen om hun dromen waar te maken omdat ze niet naar school kunnen? Wereld Dorpen voor Kinderen doet er alles aan om meisjes te helpen te ontsnappen aan een leven in armoede, niet alleen op 11 oktober Wereldmeisjesdag, maar iedere dag!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.