Opgroeien in armoede laat diepe sporen achter - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Opgroeien in armoede laat diepe sporen achter

Kun jij je voorstellen hoeveel impact armoede heeft op een kind? Hoe het voelt om te moeten overleven op een vuilnisbelt? Overdag zoeken naar restjes voedsel en iedere avond wakker te liggen van de honger? 

Opgroeien in armoede is rampzalig. Miljoenen kinderen wereldwijd kunnen geen plannen maken, niet dromen van de toekomst. Alleen de dagelijkse strijd om te overleven telt. Ze worden stil en teruggetrokken. Opgroeiend tussen afval zijn ze zichzelf als afval van de maatschappij gaan zien.

 

 

Zelfvertrouwen

In onze Werelddorpen geven we deze kinderen een veilige plek. En gezond eten. En onderwijs. Maar hun verleden is niet weg. Bij ieder kind zien we de sporen van armoede. Ook bij Ena Mae, een meisje van 13 jaar dat met haar ouders en broertjes en zusjes op een vuilnisbelt in de Filipijnen woonde. Haar vader verdiende niet genoeg geld om zijn gezin iedere dag eten te geven. Ena Mae ging bijna iedere avond met honger naar bed. Ze werd een stil en teruggetrokken meisje.

De zusters in de Werelddorpen doen er alles aan om de kinderen weer zelfvertrouwen te geven. Ze krijgen veel persoonlijke aandacht, feestdagen worden samen gevierd. En soms krijgen ze een verrassing, een klein gebaar dat heel veel betekent voor deze kinderen.

Op speciale feestdagen zoals Kerst, Pasen en de verjaardag krijgen de kinderen een klein cadeautje met wat kleding die ze nodig hebben of kleurpotloden en een leesboek. Soms alleen gekleurde haarspeldjes en wat lekkers om te eten. Het zijn eenvoudige cadeautjes die toch troost bieden en zelfvertrouwen geven.  En dat vergroot weer de kansen van de kinderen om te slagen op school.

Een cadeautje hoeft niet veel te kosten als het met liefde en aandacht wordt gegeven. Voor kinderen zoals Ena Mae is dat van grote waarde!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.