Donateursbijeenkomst in Amsterdam - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Donateursbijeenkomst in Amsterdam

Op woensdag 12 juli waren Zuster Maria Cho en Zuster Margarita op bezoek in Nederland. Dat was een mooie gelegenheid om onze trouwe donateurs op ons kantoor uit te nodigen om kennis te maken met de Zusters.

 

 

Welkom

Directeur Toos van Oers opende de bijeenkomst met een welkomstwoord. Daarna gaf ze meer achtergrondinformatie over onze Werelddorpen en de projecten. Ze vertelde over de geschiedenis van Wereld Dorpen voor Kinderen, over onze oprichter Vader Al en alle Werelddorpen die sinds die tijd zijn gebouwd. Ook vertelde ze over onze werkwijze om met goed onderwijs (kinder)armoede te bestrijden. En natuurlijk kregen we ook een update over de bouw van het nieuwe Werelddorp in Tanzania.

 

 

 

Woord aan de zusters

Daarna kregen de Zusters het woord. Zuster Margarita vertelde over de verschillende stappen die worden doorlopen voordat een kind terecht komt bij één van de Werelddorpen. De Zusters deelden met veel enthousiasme en toewijding  hun eigen verhalen uit de Werelddorpen en hoe het met de kinderen gaat. Ze zijn trots op de bijna 170.000 kinderen die ze al hebben kunnen helpen, op alle kinderen die inmiddels zijn afgestudeerd en waarmee ze nog goed contact hebben. Dit deden ze met veel foto’s en video’s.

 

 

Uit eigen ervaring

Onze laatste spreker was Glaiza, een oud-leerling van het Meisjesdorp in de Filipijnen die sinds een paar jaar in Nederland woont en werkt. Zij vertelde hoe zij haar jeugd heeft beleefd en de kans kreeg om in het Meisjesdorp onderwijs te volgen. Hierdoor heeft ze kunnen studeren en een succesvolle carrière kunnen opbouwen. Haar verhaal maakte veel indruk op de aanwezigen.

 

 

Betrokkenheid

Na de presentaties konden de aanwezigen alle vragen stellen die ze nog hadden.  De gasten hadden het erg naar hun zin, bleven lang informeel napraten en toonden zich zeer betrokken bij ons werk. En wij vonden het geweldig om de mensen te ontmoeten die zo’n belangrijk onderdeel zijn van onze organisatie. Dankzij de steun en betrokkenheid van onze donateurs kunnen we kinderen een kans op een betere toekomst geven!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.