Een veilige bubbel voor goed onderwijs - Wereld Dorpen voor Kinderen

In januari zijn 1.350 nieuwe leerlingen begonnen aan hun opleiding in een van de Werelddorpen in Brazilië, Guatemala, Honduras en Tanzania. Extra maatregelen waren nodig om dit op een veilige manier te doen. En het is gelukt! We slagen er al bijna twee jaar in om 20.000 kinderen op een veilige manier onderwijs te geven, zelfs tijdens een pandemie. En dat is best bijzonder…

Schoolsluitingen wereldwijd

Het is bijzonder omdat de scholen in onze Werelddorpen open zijn gebleven en we zijn doorgegaan met les geven aan 20.000 kansarme kinderen. Deze week werd bekend dat wereldwijd meer dan 635 miljoen kinderen te maken hebben met volledige of gedeeltelijke schoolsluitingen. In een land als Guatemala zijn alle openbare scholen gesloten, alleen dure privéscholen zijn open. De gevolgen van een schoolsluiting, vooral voor kinderen die opgroeien in extreme armoede, gaan verder dan gemiste lessen en leerachterstanden. Kinderen die niet naar school gaan, kampen vaker met mentale problemen, zijn vaker slachtoffer van huiselijk geweld en misbruik. Ze worden gedwongen om te gaan werken en bij te dragen aan het gezinsinkomen. En dan kunnen ze niet meer terug naar school. Met het sluiten van de school is hun hoop op een betere toekomst vervlogen.

Veilige bubbel in de Werelddorpen

Hoe anders is het voor de kinderen in onze Werelddorpen. Met speciale maatregelen en extra investeringen zijn twaalf Werelddorpen in zes landen omgevormd tot veilige bubbels waar kinderen die zijn opgegroeid in extreme armoede, onderdak krijgen, voldoende eten, kleding, liefdevolle zorg en goed onderwijs. Ze kunnen sporten, spelen, kind zijn en hun talenten ontwikkelen. Ben je nieuwsgierig geworden hoe zo’n Werelddorp eruit ziet? Kijk dan hier voor een impressie.

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.