Geweldsuitbarstingen in Guatemala - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Geweldsuitbarstingen in Guatemala

Wereldwijd worden onschuldige mensen getroffen door gewapende conflicten. Zij hebben te maken met geweld, ontberingen en onzekerheid en grote tekorten in eerste levensbehoeften zoals water, voedsel, medicijnen en elektriciteit. Wij leven mee met de slachtoffers van deze conflicten.

Ook Guatemala heeft te maken met geweldsuitbarstingen en dodelijke slachtoffers. De uitslag van de presidentsverkiezingen in Guatemala zorgen momenteel voor veel onrust in het land. Mogelijk heb je hierover gelezen in het nieuws.

Zowel ons Meisjesdorp als het Jongensdorp zijn gevestigd in Guatemala Stad. De kinderen ervaren het geweld en de onrust van dichtbij. Ze zijn tot nu toe ongedeerd maar het blijft een lastige situatie. Door de wegblokkades kunnen de Zusters moeilijk aan voedsel komen. De leraren kunnen niet naar de Werelddorpen komen, zodat de kinderen weer online lessen moeten volgen. Sommige leraren hebben ervoor gekozen om in het Werelddorp te blijven slapen zodat ze toch elke dag voor de klas kunnen staan. 

 

We leven intens mee met de kinderen, de Zusters en medewerkers. In gedachten zijn we steeds bij hen. Zuster Aurelia houdt ons vanuit Guatemala op de hoogte:
“Het is erg moeilijk om voedsel te kopen, vooral groenten, omdat de markten gesloten zijn. Er zijn grote tekorten en de prijzen zijn erg hoog. Op sommige dagen kon het personeel niet naar de Werelddorpen komen omdat ze niet werden doorgelaten. Ook werden ze gedwongen om opdrachten uit te voeren zoals dansen voor de strijders of toegangsgeld betalen om te worden toegelaten.
Het lijkt erop dat er nu twee dagen een wapenstilstand is, zodat het land kan worden bevoorraad. Zusters zijn vandaag op pad gegaan om voedsel te kopen en andere noodzakelijke spullen voor de kinderen. We hopen dat er snel een oplossing komt voor dit alles”. 

Wil je helpen zodat de Zusters eten voor de kinderen kunnen kopen? Doneer dan hier. Hartelijk dank!

Wij houden de situatie goed in de gaten en staan in nauw contact met de Werelddorpen daar. Wij hopen van harte dat de kinderen, de zusters en personeel veilig blijven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.