Gezonde voeding voor de kinderen in onze Werelddorpen - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Gezonde voeding voor de kinderen in onze Werelddorpen

Om zich goed te kunnen ontwikkelen moeten opgroeiende kinderen genoeg en gezond eten krijgen. Vooral verse groenten en fruit hebben ze nodig. Eigenlijk zou voldoende en gezond voedsel voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Maar dat is echt niet zo. De kinderen in onze Werelddorpen weten dat maar al te goed. Ze hebben zelf ervaren wat het betekent om altijd honger te hebben. Hoe moeilijk het is om met een lege maag te gaan slapen. Daarom doen we er in de Werelddorpen alles aan om zo gezond en gevarieerd mogelijk te koken voor onze kinderen.

Plan

Maar ook dat gaat niet vanzelf. Je zult het ook wel gemerkt hebben: de prijzen voor gezond en vers voedsel zijn flink gestegen. Wereldwijd. Op de Filipijnen zijn door mislukte oogsten nauwelijks nog verse producten beschikbaar. En dat is een groot probleem voor de duizenden kinderen in onze Werelddorpen.

Maar we hebben een plan! En daarbij hebben we jouw hulp nodig. Bij het Jongensdorp op de Filipijnen willen we onze eigen moestuin aanleggen. Dan kunnen de kinderen altijd gezond en gevarieerd eten. En zijn we niet meer afhankelijk van wat er op de markt te koop is. En als we zelf groenten telen, is dat ook nog eens leerzaam voor de kinderen. Met de kennis die ze opdoen over moderne landbouwmethoden kunnen ze later hun families helpen.

Help mee!

Bij het aanleggen van een moestuin komt nogal wat kijken. We hebben een flink stuk grond, dus we moeten het goed en gestructureerd aanpakken. En jouw hulp is daarbij onmisbaar. Help mee zodat we een waterput kunnen graven, of zaden en mest in kunnen kopen. Of een landbouwexpert kunnen inhuren die kennis en expertise met ons kan delen.

De kinderen zijn nu al enthousiast, willen graag helpen en nieuwe dingen leren. Jayzaldi zegt daarover: “Ik vind het leuk om in de moestuin te helpen. Dan kunnen we besparen op de onkosten en het maakt de omgeving mooier.”

Iedere dag gezond, gevarieerd en betaalbaar eten voor onze kinderen. Daar werken we aan. En jouw hulp is daarbij hard nodig. Maak het mogelijk met jouw gift!

Alvast hartelijk dank voor jouw steun, daar zijn wij je ontzettend dankbaar voor!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.