Hoogtepunten 2023 - Wereld Dorpen voor Kinderen

Hoogtepunten 2023

In 2023 is het leven van duizenden kinderen voor altijd veranderd. De kinderen in onze Werelddorpen kregen weer hoop. Hoop op een nieuwe toekomst, een toekomst waarin alles beter is. Deze kinderen die zijn opgegroeid in extreme armoede, kregen goed onderwijs, veilig onderdak en voedzaam eten.

Dankzij jouw steun kregen deze kinderen de kans hun leven volledig te veranderen. Jouw steun is heel speciaal voor de kinderen.

Bedankt dat je ons werk mogelijk maakt.

Opening van het nieuwe Jongensdorp in Tanzania – september 2023

Het absolute hoogtepunt in 2023 was natuurlijk de opening van het Jongensdorp in Dodoma, Tanzania. Dit is het 13de Werelddorp van de Zusters van Maria dat dankzij jouw steun is geopend. In augustus is de eerste groep van 110 jongens aangekomen. Er wordt nog volop gebouwd aan het Jongensdorp. Maar dat maakt hen niets uit. Ze zijn dolblij met deze kans op een goede opleiding.

In januari 2024 zijn er nog 50 jongens bijgekomen. Gezamenlijk gaan zij regulier middelbare schoolonderwijs volgen met vakken zoals Engels, wiskunde, biologie en aardrijkskunde. Het diploma dat ze gaan behalen wordt volledig erkend. Daarnaast volgen ze ook een beroepsopleiding, een praktische opleiding die aansluit bij de behoeften van het lokale bedrijfsleven. Zo hebben ze later meer kans op een baan.

Nieuwe leerlingen

In de Werelddorpen in Brazilië, Guatemala, Honduras en Tanzania begonnen in januari 2023 1.283 kinderen in aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Later in het jaar zijn er in de Filipijnen 2.047 nieuwe kinderen aangekomen en in Mexico 1.400. In totaal konden in 2023 bijna 5.000 kinderen beginnen aan hun opleiding en nieuwe leven in een van de Werelddorpen. Dankzij jouw steun kregen ze allemaal een rugtas met onder andere schoolspullen, een schooluniform en sportkleding.

Verjaardag van ieder kinder- augustus 2023

Op 15 augustus werd traditiegetrouw de ‘verjaardag van ieder kind’ gevierd. Een groot feest in alle Werelddorpen met taart, ijs, versieringen, spelletjes en een cadeautje voor ieder kind. Samen met vriendjes en klasgenootjes konden de kinderen de hele dag spelletjes en leuke dingen doen, en vooral genieten van het kind zijn.

Talenten ontwikkelen en prijzen winnen

Door het jaar heen doen de kinderen mee aan allerlei (scholen)competities: regionaal, provinciaal nationaal en soms zelfs internationaal. Het kunnen sportcompetities zijn zoals voetbal, hockey, basketbal of handbal. En ook competities op het gebied van kennis zoals wiskunde of geschiedenis of muziek en dans. Niet zelden gaan de leerlingen van onze scholen er met de prijzen vandoor!

Bezoekdag

De bezoekdag voor de families van de kinderen is altijd een belangrijk moment. De kinderen vinden het fantastisch om bezoek te krijgen van hun ouders, broertjes en zusjes. Het is altijd een feestelijke dag. De zusters maken een picknick, de kinderen kunnen bijpraten met hun familie en de ouders zien met eigen ogen hoe goed het gaat met hun kind.

 

Op zoek naar een baan

Ieder jaar organiseren de Zusters een bedrijven- en banenmarkt in de Werelddorpen. De leerlingen kunnen dan kennis maken met bedrijven en zelfs solliciteren naar een baan of stageplaats. En voor de bedrijven is het een mooie gelegenheid om goede en gemotiveerde werknemers te werven.

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.