Hoogtepunten uit 2022 - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

De hoogtepunten uit 2022

Nu het nieuwe jaar is begonnen, kijken we graag nog een keer terug op 2022. Hieronder kun je lezen wat jouw steun allemaal mogelijk heeft gemaakt voor kinderen die zijn opgegroeid in extreme armoede. Hopelijk kunnen we, samen met jou, ook dit jaar weer kinderen helpen ontsnappen uit een leven vol armoede. Kunnen we ook dit jaar weer op jouw steun rekenen?

Nieuwe start voor meer dan 5.000 jongens en meisjes

In 2022 hebben we bijna 5.000 nieuwe kinderen opgenomen in de Werelddorpen. Deze kinderen hadden vaak niet meer dan de kleren die ze aanhadden. En een rugzakje vol problemen variërend van een groeistoornis door ondervoeding tot een leerachterstand als gevolg van de pandemie of een trauma opgelopen door armoede en geweld. Ieder kind had speciale zorg en aandacht nodig. Van de zusters kregen ze een schooluniform, kleding en schoenen en alle liefde en zorg die ze nodig hebben. Met een rugzak vol schoolspullen begonnen ze dapper aan hun nieuwe leven.

 

Volgende fase

Bijna 4.000 kinderen hebben in 2022 hun opleiding in een van de Werelddorpen afgerond. Met een diploma op zak konden ze vol zelfvertrouwen beginnen aan de volgende fase van hun leven.

Trainingscentrum

In Tanzania is het trainingscentrum geopend waar jonge vrouwen een vakopleiding kunnen volgen. In zes maanden tijd worden zij opgeleid tot kleermaker, brood- en banketbakker of elektricien. De vrouwen uit de eerste groep hebben de opleiding inmiddels afgerond en allemaal een baan gevonden of hun eigen bedrijf gestart. De tweede groep vrouwen is ok al begonnen aan de opleiding.

 

Opvang voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten is in Tanzania een kinderdagverblijf geopend. Kleine kinderen worden vaak aan hun lot overgelaten, omdat hun ouders hard moeten werken om te overleven. De kindjes zwerven rond op straat of moeten zelfs werken om wat geld te verdienen. Juist voor deze kindjes is het belangrijk dat ze vroeg beginnen met onderwijs. In ons kinderdagverblijf kunnen ze spelen, leren en krijgen ze een gezonde maaltijd.

Zonnepanelen in Tanzania

In het Meisjesdorp in Tanzania zijn zonnepanelen geïnstalleerd. De meisjes hebben zelf meegeholpen met de installatie. Deze zonnepanelen gaan zorgen voor duurzame energievoorziening in het Meisjesdorp en helpen de kosten voor stroom te drukken

 

Water in het Meisjesdorp in Guatemala

De vorig jaar aangelegde waterput in het Meisjesdorp in Guatemala is uitgebreid met een pomp en filtersysteem. Zo kan het water uit de put worden opgepompt, gefilterd en opgeslagen in tanks. Daarmee zijn de Meisjes het hele jaar rond verzekerd van voldoende, schoon en veilig drinkwater.

 

Voedselteelt in Honduras

Ook in de Werelddorpen  hebben we gemerkt dat de prijzen van voedsel en andere dagelijkse behoeften heel hard zijn gestegen. De jongens in Honduras zijn daarom flink aan de slag gegaan in de moestuin. Ze hebben geleerd hoe ze zelf aller lei groenten kunnen verbouwen. Heel trots waren ze op ananas, bonen en mais. Een welkome aanvulling op het menu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.