Jaarverslag 2021 - In vogelvlucht - Wereld Dorpen voor Kinderen

Jaarverslag 2021 - In vogelvlucht

Voorwoord

Weer ligt er een jaar achter ons. We zijn dankbaar dat we in 2021 weer kinderen die zijn opgegroeid in extreme armoede, konden helpen. Wereldwijd vormde de coronapandemie de grootste uitdaging, maar we zijn dankbaar dat alle kinderen en zusters in onze Werelddorpen gezond zijn gebleven. 

We zijn alle donateurs en belangstellenden heel dankbaar voor hun steun in het afgelopen jaar. Dankzij uw steun konden we de kinderen die wij onder onze hoede hebben, een veilig onderdak geven, hen voeden, kleden en vooral goed onderwijs geven. Zonder uw voortdurende steun zouden onze onderwijsprogramma’s niet door kunnen gaan. In dit jaarverslag kunt u lezen waar uw giften aan zijn besteed. 

De hoop dat 2022 weer een ‘normaal’ jaar zou worden is inmiddels vervlogen. Nieuwe uitdagingen liggen voor ons. Wat blijft is onze inzet voor en toewijding aan kinderen die opgroeien in extreme armoede, aan hen die onze hulp nodig hebben. Wij blijven ernaar streven om meer kinderen op te nemen en hen te helpen op weg naar een betere toekomst. Een toekomst die ze verdienen! We bidden dat u ons blijft steunen.

God zegene u, Zuster Maria Cho

Dit willen we oplossen

Opgroeien in extreme armoede laat diepe sporen na bij kinderen. Het is schadelijk voor de gezondheid van kinderen en voor hun ontwikkeling. Ondervoeding leidt tot groei- en ontwikkelingsstoornissen die het leervermogen. Vaak moeten kinderen al op jonge leeftijd stoppen met school en gaan werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Zo wordt leven in armoede overgedragen van generatie op generatie en ontstaat een vicieuze cirkel. Met goed onderwijs en een vakopleiding willen wij deze cirkel van armoede doorbreken.

 

 

 

 

Al bijna 150.000 kinderen hebben we geholpen om te ontsnappen uit een leven van armoede.

Dit willen we bereiken

Wereld dorpen voor Kinderen helpt kinderen die zijn opgegroeid in extreme armoede, met goed onderwijs en een vakopleiding. na het behalen van hun diploma gaan ze aan de slag bij lokale bedrijven. Zo kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien, hun familie en gemeenschap helpen en ontsnappen uit een leven van armoede.

Zo bereiken we ons doel

Wereld Dorpen voor Kinderen geeft kinderen

  • een veilig onderdak;
  • gezond en voedzaam eten;
  • kleding en medische zorg;

en misschien wel het allerbelangrijkste

  • goed onderwijs en een kans op een betere toekomst.

Zo komen wij aan ons geld

Wereld dorpen voor Kinderen is volledig afhankelijk van giften van particulieren, bedrijven en andere organisaties zonder winstoogmerk (stichtingen). Wereld Dorpen voor Kinderen krijgt geen steun of subsidies van de overheid of loterijen.

 

Wil je ons volledige jaarverslag lezen? Klik dan hier.

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.