Kennismaking met de Zusters - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Kennismakingsbijeenkomst in Amsterdam

Begin mei waren Zuster Elena uit Tanzania en Zuster Gertrudes uit de Filipijnen in Nederland. Ze brachten ook een bezoek aan het kantoor van Wereld Dorpen voor Kinderen in Amsterdam. Dat was een mooie gelegenheid om kennis te maken met trouwe donateurs in Nederland.

Enthousiaste verhalen over dansende kinderen

Eindelijk kon het weer…. Na meer dan twee jaar met beperkingen als gevolg van de corona-pandemie konden de Zusters weer reizen. En was het weer mogelijk om een bijeenkomst voor meer dan drie personen te organiseren. begin mei waren Zuster Elena uit Tanzania en Zuster Gertrudes uit de Filipijnen op bezoek in Nederland. ook het kantoor van Wereld Dorpen voor Kinderen in Amsterdam hebben ze aangedaan.

De Zusters zaten vol verhalen en hadden foto’s en films meegebracht. Dat was een mooie gelegenheid om onze trouwe donateurs uit te nodigen om kennis te maken met enkele van de bijna 400 Zusters van Maria en hen te vertellen over het werk in de Werelddorpen. En dat werd dan ook een absoluut succes: enthousiaste verhalen van de Zusters over de kinderen in de Werelddorpen, het aangrijpende relaas van Glaiza, een oud-leerlinge van het Meisjesdorp in de Filipijnen en de geïnteresseerde vragen van betrokken donateurs.

 

Hieronder schrijft een van hen, mevrouw van Kampen, hoe zij de bijeenkomst heeft ervaren:

Op 10 mei jl. woonden mijn echtgenoot en ik een kennismakingsbijeenkomst bij van de Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen.

Middels een powerpoint presentatie kregen we inzicht hoe de Stichting is ontstaan en wat er tot nu toe is bereikt en mogelijk in de toekomst nog bereikt gaat worden. Bijzonder vonden wij de toelichting van Glaiza. Zij vertelde hoe zij 4 jaar lang bij de zusters mocht studeren en welke kansen haar daarna werden aangereikt en hoe die hebben bijgedragen aan de vrouw die ze nu is. De dankbaarheid die zijn uitstraalde, dat was mooi om te zien.

Ook de toelichting van zuster Elena was helder en duidelijk. Op de filmpjes zagen wij veel blije gezichten van jonge mensen die kansen werden geboden.

Wij willen benadrukken dat wij hebben ervaren dat persoonlijk contact zoveel meer indruk achterlaat dan alle schriftelijke informatie die wij tot nu toe mochten ontvangen en zijn blij bij de bijeenkomst aanwezig te zijn geweest.

Wij dragen de stichting dan ook een warm hart toe en hopen dat zij hun werk nog lang mogen voortzetten.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.