Kerstgroet - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Aan onze dierbare vrienden,

Binnenkort vieren we weer Kerst. Een tijd zo mooi en betekenisvol. En een tijd om te vertellen over de uitdagingen en zegeningen van het jaar dat bijna voorbij is.

We worden nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van de coronapandemie. Tegelijkertijd zijn we dankbaar dat ons werk door kan gaan. De kinderen en docenten hebben zich aangepast aan de nieuwe, hybride manier van onderwijs geven en leren. Alle kinderen zijn veilig en doen elke dag hun best.

In alle Werelddorpen konden we nieuwe kinderen opnemen. Anderen hebben hun diploma gehaald. Door de slechte economische situatie is het nog moeilijk een baan te vinden, maar onze oud-leerlingen hebben een goede IT-opleiding gehad zodat ze ook thuis kunnen werken.

In ons Jongensdorp in Guadalajara in Mexico is een nieuw gebouw voor de leerlingen in de bovenbouw opgeleverd. En in het Meisjesdorp in Tanzania is het schoolgebouw met klaslokalen en een bibliotheek geopend.

In veel landen is de economische situatie door de coronapandemie verslechterd. Ook klimaatverandering speelt een belangrijke rol. Steeds als ik de families van onze kinderen bezoek, wordt ik geraakt door de armoede waarin ze leven. Een van de moeders kon maar niet stoppen met me bedanken voor het opnemen van haar dochter.

Zoals u ziet zijn onze zegeningen talrijk, dankzij Gods zegen en dankzij u, onze dierbare vrienden. Door uw onvoorwaardelijke vrijgevigheid kunnen wij onze missie blijven uitvoeren. Dank u wel dat u deze missie ook als de uwe ziet. Samen zijn we in staat om het lijden van deze arme kinderen te verlichten en hen voor te bereiden om de uitdagingen van het leven moedig aan te gaan. We kunnen ons niet voorstellen hoe we dit kunnen doen zonder uw steun. We zijn u eeuwig dankbaar.

In deze kerstperiode bidden we dat ook u de vreugde zult ervaren van het delen van uw zegeningen om anderen gelukkig te maken. Moge Gods liefde en barmhartigheid u sterken en uw hart vullen met vrede. Verwelkom het nieuwe jaar met hoop en enthousiasme.

Een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

Zuster Maria Cho

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.