Maak kennis met Jason Borgas; leraar Engels in het Meisjesdorp in Honduras - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Maak kennis met Jason Borgas; leraar Engels in het Meisjesdorp in Honduras

In onze Werelddorpen krijgen de kinderen veilig onderdak, verzorging, eten, kleding en misschien wel het allerbelangrijkste: goed onderwijs. De Zusters van Maria geven hen liefdevolle aandacht en zorgen voor structuur in het leven van de kinderen. Zij vervullen een belangrijke rol. Maar er zijn ook nog andere onmisbare mensen in de dorpen namelijk de docenten!

De leraren in de Werelddorpen zijn vakkundig opgeleide professionals en moeten een strenge selectieprocedure doorlopen voordat ze kunnen starten als docent in de Werelddorpen.

Veel docenten zijn zelf oud-leerlingen uit de Werelddorpen. Deze docenten hebben na het behalen van hun diploma in het Werelddorp verder gestudeerd. Een deel van hen keert terug om les te geven in hun eigen of een ander Werelddorp en zo iets terug te doen voor de maatschappij. Op deze manier willen zij bedanken voor de mooie kansen die ze zelf hebben gekregen.

Daarnaast weten deze oud-leerlingen precies hoe het is om niets te hebben, om met lege handen, maar een rugzak vol verdriet en emotionele bagage aan te komen in het Werelddorp. Dit hebben ze zelf ook meegemaakt. Zij weten ook dat onderwijs ècht het verschil kan maken in het leven van een kind.

Een van onze docenten is Jason Borgas. Jason is docent Engels in het Meisjesdorp in Tegucigalpa. Hij vindt het geweldig om leraar te zijn. In dit filmpje vertelt hij zijn verhaal! ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.