Opening Meisjesdorp Tanzania - Wereld Dorpen voor Kinderen
Groep meisjes in Tanzania juigen bij opening

Opening Meisjesdorp Tanzania

Op 22 augustus is het eerste Meisjesdorp in Tanzania officieel geopend. Onze directeur Toos van Oers was aanwezig bij de inauguratie van het nieuwe dorp. Zij doet verslag over deze historische dag.

“Ik vond het een grote eer dat ik daarbij mocht zijn,” – Toos van Oers.

Dit project is gestart in 2017. Enkele Zusters zijn op uitnodiging van de Tanzaniaanse overheid en van lokale kerkelijke autoriteiten naar Tanzania gereisd om het eerste Meisjesdorp in Afrika op te zetten. Een stuk land van 25 hectare is hiervoor ter beschikking gesteld. Dankzij de steun van betrokken mensen is begin 2019 de bouw van de school begonnen.

Begin mei 2019 hebben 153 meisjes van 14 tot 16 jaar hun intrek genomen in het gebouw. Opgedeeld in familiegroepen van 51 meisjes krijgen ze les, gezond te eten, slapen in hun eigen bed en kunnen ze, sporten en ontspannen. Ze volgen het volledige voortgezet onderwijsprogramma en krijgen daarnaast een beroepsopleiding tot brood- en banketbakker, naaister of computerdeskundige.

De lessen worden verzorgd door professionele Tanzaniaanse en Filipijnse leraren. Deze leraren helpen de enthousiaste en leergierige  meisjes om hun middelbare schooldiploma te halen en begeleiden hen naar een studie aan de universiteit of een baan. Zo groeien deze kinderen op tot onafhankelijke, zelfstandige volwassenen, die zichzelf en hun familie een beter leven kunnen geven.

De opening op 22 augustus werd bijgewoond door Dr. Ave Maria Semakafu, plaatsvervangend Permanent Secretaris van het Tanzaniaans Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Technologie, Districtscommissaris Jokate Mwegelo, Zijne Eminentie Polycarp Kardinaal Pengo, onderwijsinspecteurs uit Dar Es Salaam en honderden belangstellenden en supporters van de programma’s van de Zusters van Maria.

Dit was een mooie gelegenheid om de Zusters van Maria te bedanken voor al het mooie werk wat ze doen. Door het werk van de Zusters kunnen deze jonge meisjes onderwijs volgen en krijgen zij een kans op een betere toekomst!

Zuster Maria met nieuwe studente en klein zusje in Tanzania

Zuster Maria Cho met een studente en haar kleine zusje

Nieuw klaslokaal in Tanzania

Een van de eerste lessen in het nieuwe gebouw

Alle directeurs van Europese fondsenwervingskantoren

Directeurs van de Europese fondsenwervingskantoren (Toos van Oers rechts)

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.