Videoboodschap van de eindexamenklas 2021 uit Minglanilla - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Videoboodschap van de eindexamenklas 2021 uit Minglanilla

Regelmatig rapporteren wij over de harde realiteit van kinderen wereldwijd. Veel kinderen groeien op in bittere armoede en hebben geen ruimte om zelfs maar te dromen over een betere toekomst. Overleven is tenslotte het enige wat telt.

Op het Filipijnse eiland Cebu is ook veel armoede. Maar het is ook belangrijk om stil te staan bij de positieve & mooie momenten. Zo heeft een aantal kinderen uit de Cebu regio dankzij doorzettingsvermogen een plekje weten te bemachtigen in het Jongensdorp Minglanilla. Hier krijgen de kinderen onderwijs, onderdak en gezonde voeding.

In 2016 arriveerde er een lichting kinderen in het Jongensdorp in Minglanilla, vol met hoop en dromen over een betere toekomst. Inmiddels hebben deze jongens een beroepsopleiding gevolgd en met succes hun diploma behaald. Dit is de eindexamenklas van 2021!

Het verlaten van het Werelddorp; een veilige haven met hechte vriendschappen, is ook een beetje pijnlijk. Maar ze zijn klaar voor de volgende stap in hun leven.

Een deel van de afgestudeerden heeft al een baan terwijl een ander deel binnenkort gaat starten. Ook is er een groepje wat verder gaat studeren aan de universiteit.

Zonder de steun van donateurs en vrienden was dit niet gelukt. Deze jongens zijn jullie heel erg dankbaar! Namens Wereld Dorpen voor Kinderen en alle kinderen uit de Minglanilla; dankjewel! ?

Bekijk de videoboodschap waar de jongens van de eindexamenklas 2021 uit Minglanilla vertellen over hun toekomstplannen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.