Onderwijs - een cadeau voor het leven - Wereld Dorpen voor Kinderen

Onderwijs - een cadeau voor het leven

Hoop

De afgelopen maanden is de wereld om ons heen opgeschrikt door oorlog, energieproblemen, stijgende voedselprijzen en heel veel onzekerheid over de toekomst. We hebben er allemaal mee te maken. Voor mensen die overal ter wereld in armoede leven, is dit al veel lager de dagelijkse realiteit.

Kinderen die worden geboren en opgroeien in armoede, hebben iedere dag te maken met ontberingen en tegenslagen. Ze zijn alleen bezig met de strijd om te overleven, van dag tot dag. Van een betere toekomst durven ze bijna niet te dromen.

Nu het jaar ten einde loopt en Kerst nadert denken velen van ons na over een manier om de meest kwetsbaren waar ook ter wereld te helpen. In deze turbulente en onzekere wereld hebben vooral de allerarmste kinderen behoefte aan hoop op een betere toekomst.

Een betere wereld begint met onderwijs

Wereld Dorpen voor Kinderen wil deze kinderen en hun gezinnen hoop geven en een kans op een betere toekomst. De onderwijsprogramma’s van de Zusters van Maria geven deze hoop aan kinderen die in extreme armoede leven.

Onderwijs leert kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om later succesvol te zijn en zichzelf en hun gezin te onderhouden. Door goed onderwijs krijgen deze kinderen zelfvertrouwen, gaan ze geloven in zichzelf en hun mogelijkheden.

Met onderwijs kunnen we kinderen helpen ontsnappen uit een leven van armoede en de vicieuze cirkel doorbreken.

Een cadeau vol hoop

De Zusters van Maria werken in de meest achtergestelde gebieden in de Filipijnen, Mexico, Honduras, Guatemala, Brazilië en Tanzania. Met veel toewijding hebben ze onderwijsprogramma’s opgezet voor kinderen uit de allerarmste gezinnen. Meer dan 20.000 kinderen krijgen in de Werelddorpen en overige programma’s veilig onderdak, liefdevolle zorg en goed onderwijs.

Ieder jaar vieren de Zusters Kerst met de kinderen in de Werelddorpen. Voor de meeste kinderen is dit de allereerste keer in hun leven dat ze Kerst vieren. Ze krijgen een bescheiden cadeau bestaande uit wat noodzakelijke kleding, schoolspullen en iets lekkers. Met dit cadeau krijgen de kinderen ook de boodschap dat ze speciaal en geliefd zijn en een betere toekomst verdienen.

Een cadeau voor het leven

Met een gift aan Wereld Dorpen voor Kinderen geef je een kind goed onderwijs. Jouw gift is een kerstcadeau dat een leven lang mee gaat. Goed onderwijs is de basis die ieder kind nodig heeft om een succesvol leven te leiden. In de Werelddorpen kunnen de kinderen hun middelbare schooldiploma halen en een vakopleiding volgen. Als ze met een diploma op zak het Werelddorp verlaten kunnen ze meteen aan de slag bij lokale bedrijven. Ze ontwikkelen zich tot onafhankelijke, actieve leden van de samenleving en kunnen iets terugdoen voor hun gemeenschap.

Een van die kinderen is Mercedes uit het Meisjesdorp in Tanzania. Mercedes groeide op in bittere armoede, onder moeilijk omstandigheden. Jouw kerstgift geeft Mercedes hoop en laat haar dromen van een betere toekomst. Het is een cadeau waar ze een leven lang plezier van heeft. Jouw kerstgift is voor kinderen zoals Mercedes een cadeau vol hoop.

Lees hier het levensverhaal van Mercedes en hoe haar verblijf in het Werelddorp haar hoop geeft op een betere toekomst.

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.