Gevolgen van de aardverschuiving nog steeds voelbaar! - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Lees meer over onze uitdagingen!

Nieuws van de kinderen ?

Aardverschuiving in de Alta Verapaz regio
Misschien weet je het nog; de grote aardverschuiving in Guatemala als gevolg van orkaan Eta in november vorig jaar. Hele dorpen weggevaagd, kinderen zonder ouders, mensen zonder thuis. Alle oogsten in één keer verdwenen. Destijds was het wereldnieuws maar inmiddels zijn wij het allang weer vergeten. Maar voor de mensen uit de Alta Verpaz regio is verdriet, honger en armoede nog elke dag hun realiteit.

Ons Jongensdorp
In ons Jongensdorp in Guatemala vangen wij veel jongens op uit deze regio. Uitgeput maar vol goede moed komen ze aan in ons Werelddorp. Vaak erg mager en ondervoed. Helaas hebben we maar beperkt plek en konden we dit jaar maar 60% van alle aangemelde jongens een plekje geven.

Een nieuw begin
De jongens in het Werelddorp krijgen een eerlijke kans om een betere toekomst voor zichzelf en hun families te creëren. Zo kunnen ze de opleiding voor timmerman volgen of automonteur. Dit zijn veel gevraagde vaardigheden op de lokale arbeidsmarkt. Na het behalen van hun diploma kunnen ze dan ook direct aan de slag.

Uitdaging
Het is belangrijk dat we juist de kinderen uit deze regio kunnen blijven helpen. Natuurrampen blijven het Latijns-Amerikaanse continent teisteren en ook de coronacrisis eist zijn tol. De prijzen van belangrijke voedingsmiddelen zoals bonen en eieren blijven stijgen. Elke dag weer is het een uitdaging om voor deze kinderen 3 gezonde en voedzame maaltijden te blijven verzorgen.

Geef meer kinderen een kans

Helaas is het aantal kinderen dat we kunnen opnemen in de Werelddorpen, beperkt. Elk jaar weer melden zich meer kinderen aan dan er kunnen worden toegelaten. We willen graag ook deze kinderen helpen en een kans geven op een betere toekomst. Jij kunt hier een aandeel in hebben! Met een gift van €20,- krijgt een kind een week lang veilig onderdak, voldoende te eten en goed onderwijs. Deze kinderen zijn de toekomst van hun land. Iedere gift helpt om hun land mee op te bouwen.  Doneer nu! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.