Doneer nu - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
Kinderen steken handen op in klaslokaal

Waar jouw donatie aan bijdraagt

Bouw samen met ons aan een betere toekomst. Geef kinderen een kans op onderwijs! 

Doneer nu

Kinderen uit Werelddorpen zitten in hartjesvorm

Kies zelf het bedrag waarmee je onze projecten wil steunen. Iedere donatie is ter ondersteuning van de onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in onze Werelddorpen. Dankzij onze donateurs hebben we al meer dan 150.000 kinderen kunnen helpen. Op dit moment verzorgen wij 20.000 kinderen in zes verschillende landen. Help je mee?

Voor € 12,- geef je een kind een week lang drie gezonde maaltijden per dag.
Veel kinderen die opgenomen worden in de Werelddorpen zijn extreem ondervoed. Goede voeding is de basis van een goed leven. In de Werelddorpen krijgen de kinderen drie gezonde maaltijden per dag. Kinderen hebben goede voeding hard nodig om goed te kunnen leren en zich te lichamelijk en geestelijk te kunnen ontwikkelen.

Voor €30,- geef je een kind een maand onderwijs.
In onze Werelddorpen bieden de Zusters van Maria onze kinderen een volledig, door de overheid erkend onderwijsprogramma, van de kleuterschool tot het voortgezet onderwijs. De meeste van onze projecten zijn specifiek gericht op voortgezet onderwijs. Daarnaast krijgen de kinderen een beroepsopleiding om de kans op een baan na het behalen van hun diploma te verhogen.

Voor €65,- geef je een kind een jaar lang kleding.
We zien vaak dat kinderen met één kledingsetje, oud en gescheurd, in de Werelddorpen aankomen. Wij geven ze een nieuwe setjes vrijetijdskleding, een schooluniform, een pyjama, sportkleding en schoenen.

€100 krijgt een kind een maand onderdak, eten, kleding, medicijnen en onderwijs.

De kinderen in onze Werelddorpen worden volledig ondersteund zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Een kind heeft daarvoor onderdak, eten, kleding, medicijnen en onderwijs nodig. Deze elementen zijn niet of beperkt aanwezig in het leven van een kind in armoede.

€240 geef je een kind een jaar lang onderwijs.
Wij geven kinderen een kans op een betere toekomst met voortgezet onderwijs en vaak een beroepsopleiding. Hiermee verhogen we de kans op een baan na het behalen van een diploma. Wij investeren in kinderen door ze onderwijs te geven.

Voor €1.200 krijgt een kind een jaar lang onderdak, eten, kleding, medicijnen en onderwijs.
Jij kunt een kind een jaar lang volledig ondersteunen in een van onze Werelddorpen. Wij vangen de allerarmste kinderen op en geven hen onderdak, eten, kleding, medicijnen en onderwijs. Een kind heeft weer een kans op een toekomst.

filipijnen

Wereld Deel Afrika met Tanzania

Afbeelding met werelddeel Zuid-Amerika

Hoe we helpen

Wereld Dorpen voor Kinderen heeft al meer dan 150.000 kinderen en hun families geholpen de vicieuze cirkel van de armoede te doorbreken. Ieder jaar verzorgen de Zusters van Maria voor ruim 20.000 kinderen in zes verschillende landen.

Wij bouwen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen met ontwikkelings- en onderwijsprojecten in de Filipijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië, Honduras en Tanzania. De kinderen komen uit extreem arme gezinnen en krijgen in onze Wereld Dorpen onderdak, voedsel en onderwijs. Daarnaast krijgen de kinderen een beroepsopleiding, zodat ze na het behalen van hun diploma snel een baan kunnen vinden en in hun eigen levensonderhoud en dat van hun familie kunnen voorzien. Om extreme armoede aan te pakken focussen wij ons op de allerarmste gezinnen en eerst op meisjes. Lees meer over onze impact.

Wil je meer weten over ons werk?

  • * Wereld Dorpen voor Kinderen gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. Lees meer hierover in onze privacy verklaring.