Meisjesdorp - zona 13 Guatamala Stad - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen
School meisjes lopen buiten

Meisjesdorp - Guatamala Stad

Meisjesdorp – zona 13 Guatamala Stad

Sinds 1997 zijn de Zusters van Maria officieel actief in Guatemala.

In 1996 nodigden Zijne Excellentie Eerwaarde Prospero Penados, aartsbisschop van Guatemala Stad, en de Guatemalteekse president, Alvaro Arzu, de Zusters van Maria uit om een liefdadigheidsprogramma op te starten zoals dat van Mexico, waarover ze hadden gehoord.

In 1997 openden de Zusters een medische en tandheelkundige kliniek in Guatemala Stad, Zone 13. Het complex is uitgerust met radiologie- en laboratoriumapparatuur, bestemd voor patiënten die niet over de financiële middelen beschikken om elders medische zorg te betalen. Consult, laboratoriumonderzoek en geneesmiddelen worden geheel gratis verstrekt, hoewel de meeste patiënten een klein, symbolisch bedrag bijdragen.

Op dezelfde locatie verwelkomden de Zusters in 1998 de eerste groep jongens en meisjes in het pas gebouwde Werelddorp. Twee jaar later verhuisden de jongens naar een nieuw Jongensdorp in Zona 6.

In 2022 verbleven er in het Meisjesdorp in Zona 13 862 meisjes. Zij werden liefdevol verzorgd door 15 Zusters. In 2022 zijn 173 meisjes aan hun opleiding begonnen: 162 meisjes hebben hun diploma behaald. De meisjes zijn tussen 11 en 14 jaar oud als ze aan hun opleiding beginnen. 

In het Meisjesdorp worden de volgende beroepsopleidingen aangeboden: computer- en elektronicaonderhoud, naaister, chef-kok, kantoor management en call center agent. Voor de jongens zijn er de opleidingen tot: houtbewerker, lasser, elektricien, automonteur, computer operator en elektronica onderhoud. De lessen worden door 27 professioneel opgeleide leraren gegeven.

In hun vrije tijd kunnen de meisjes sporten in de overdekte gymzaal, die ook dienst doet als toneel- en theaterzaal. Verder kunnen ze ook in de openlucht sporten op het voetbalveld of meedoen aan allerlei culturele, muzikale en kunstzinnige activiteiten. 

Meisjesdorp – zona 13 Guatamala Stad overzicht:

  • 1 gebouw met klaslokalen, slaapzalen en een gymzaal
  • 1 gebouw van vier verdiepingen met klaslokalen en slaapzalen voor meisjes
  • 1 werkplaats
  • 1 voetbalveld
  • 1 gebouw van twee verdiepingen met een medische en tandheelkundige kliniek
  • 1 gebouw van drie verdiepingen voor beroepsopleidingen
  • 1 kinderdagverblijf voor 60 peuters die hier een veilige plek om te spelen hebben als hun moeders aan het werk zijn
  • 1 afvalwaterzuiveringsinstallatie
  • 1 slaapzaal voor oud-leerlingen
Meisjes lachen tijdens lunch
Meisjes in Mexico uniform

Iedere donatie helpt

Wil jij bijdragen aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen? Doneer nu online en ondersteun onze onderwijs- en ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden. 

Doneer nu
Meisjes uit Wereld Dorp staan in grote groep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.