Kerstgroet van Zuster Elena - Wereld Dorpen voor Kinderen

Kerstgroet van Zuster Elena

Lieve vrienden en donateurs,

Nu het jaar 2023 bijna ten einde loopt, willen we, met dankbaarheid in ons hart, onze waardering uitspreken voor de wonderbaarlijke zegeningen die we dit jaar hebben mogen ontvangen. Ondanks de vele uitdagingen als gevolg van natuurrampen, politieke en economische instabiliteit in de landen waar we onze Werelddorpen hebben, zijn al onze liefdadigheidsprogramma’s met Gods genade gewoon doorgegaan en zijn we zelfs in staat geweest om meer arme kinderen te helpen.

We konden meer dan 5.000 nieuwe kinderen opnemen in onze Werelddorpen, maar er waren nog veel meer aanmeldingen. Meer dan 2.000 kinderen hebben hun diploma gehaald en de meesten van hen hebben meteen een baan gevonden na het succesvol afronden van hun stage. Dit jaar konden we meer dan 20.000 kinderen en jongeren helpen met zorg en goed onderwijs.

Het is zo bemoedigend om te zien hoe ons project in Tanzania zich in slechts een paar jaar heeft ontwikkeld. Onze zusters zijn op moeilijkheden gestuit, maar toen ze de erbarmelijke toestand van de armen zagen, overwon hun ijver om hun lijden te verlichten al deze moeilijkheden. Er zijn al 800 leerlingen in het Meisjesdorp, 150 kleuters in het kinderdagverblijf en elke 6 maanden worden 100 jonge vrouwen opgeleid en bijna honderd procent vindt werk of begint een winkeltje in hun woonplaats.

We hebben ook een pilotproject opgezet voor de jongens in Dodoma, waar op dit moment al meer dan honderd jongens gelukkig onderwijs volgen en in hun dagelijkse levensbehoeften worden voorzien. Het is een grote opluchting voor hen, omdat deze jongens veel op het land moesten werken of klusjes moesten opknappen omdat ze door armoede niet naar de middelbare school konden.

Dit alles hebben we te danken aan jullie vrijgevigheid. Zonder jullie liefde, betrokkenheid en steun kunnen we niets doen. Jullie hebben het leven van zoveel kinderen veranderd en hen de hoop gegeven om geen luchtkastelen te bouwen, maar op een praktische manier hun dromen waar te maken. Velen van jullie zullen deze kinderen misschien nooit persoonlijk ontmoeten, maar weet dat wanneer je een gelukkige en succesvolle jongere ziet, je velen van hen gelukkig hebt gemaakt bij de Zusters van Maria in de Werelddorpen.

En daarom bidden we deze kerst dat jullie echt gelukkig en vredig mogen zijn, want jullie geven het mooiste cadeau aan veel arme kinderen: de zekerheid van een mooie toekomst voor hen nu en voor hun families en nog veel meer in de toekomst. Moge onze Heer Jezus in de kribbe je de vreugde geven dat je Hem hebt getroost in de minste van onze medemensen. Heb een prachtige kerst en een gelukkig nieuwjaar!

 

Met diepe dankbaarheid,

Zuster Elena Belarmino, SM

 

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.