Nieuwe schoenen voor meisjes in Mexico! - Wereld Dorpen voor Kinderen

Nieuwe schoenen voor kinderen in Mexico!

Meer dan 3.000 paar nieuwe schoenen voor kinderen in Mexico na nationale actie ‘Stappen die Tellen’ tijdens de Avondvierdaagse

Dit jaar kon je tijdens de Avondvierdaagse geld op te halen voor kinderen in Mexico met de landelijke campagne ‘Stappen die Tellen’. Met deze nationale sponsorloop hebben we samen meer dan 3.000 kinderen in Werelddorp Chalco blij gemaakt met een nieuw paar sportschoenen.

Nieuwe schoenen Mexico

Twee meisjes met nieuwe schoenen

In Mexico leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens. Veel kinderen volgen geen onderwijs omdat de school te ver of de weg ernaartoe te gevaarlijk is. De kinderen die wel naar school gaan, moeten in versleten kleding en op blote voeten vele kilometers lopen om op school te komen. Daarom geeft Wereld Dorpen voor Kinderen deze kinderen een kans op een betere toekomst in een Jongensdorp in Guadalajara en een Meisjesdorp in Chalco. Zo helpen ze de ruim 5.500 kinderen van 12 tot 18 jaar die zijn opgegroeid in extreme armoede aan onderdak, gezonde voeding, kleding, schoeisel en scholing. De Stappen die Tellen-campagne tijdens de Avondvierdaagse dit jaar zamelde geld in voor nieuwe schoenen voor kinderen in deze Werelddorpen.

De 12-jarige influencer Senna Bellod gaf de aftrap van de campagne. Samen met haar vriendin Fien liep zij voor de Stappen die Tellen-campagne de Avondvierdaagse in Driehuis een keer mee. In haar YouTube-video neemt ze haar volgers mee in haar schoenencollectie en haar 5 km-loop waar ze ludieke opdrachten moet doen om geld op te halen voor arme kinderen in Mexico. Met als resultaat 25 euro, wat gelijk staat aan twee paar nieuwe schoenen.

Meisjes met nieuwe schoenen

Wereld Dorpen voor Kinderen heeft het Meisjesdorp al voorzien van een aantal schoenen. Toos van Oers van Wereld Dorpen voor Kinderen: “We hebben gekozen voor tennisschoenen omdat de kinderen hier het meest aan hebben voor zowel sport- als buitenactiviteiten. We zijn trots op het behaalde resultaat dat zo veel Nederlandse kinderen zich hebben ingezet om kinderen in Mexico te helpen aan nieuwe schoenen.”

Ook kreeg Wereld Dorpen voor Kinderen de eerste reacties binnen van het Meisjesdorp in Chalco. Cielo Akary Baranda Gomez, eerstejaarsstudent in het Meisjesdorp: “Ik heb nog nooit een nieuw paar schoenen gehad. Voordat ik in dit Werelddorp zat kreeg ik oude schoenen van familieleden die ik moest delen met mijn broers en zussen. Om nu een eigen paar schoenen te hebben die echt van mij zijn, doet mij echt veel.”

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.