Doe mee met Stappen Die tellen: help kinderen in Mexico aan schoenen - Wereld Dorpen voor Kinderen

Doe mee met Stappen Die tellen: help kinderen in Mexico aan schoenen

 

Dit jaar kun je tijdens de Avondvierdaagse kans inzamelen voor kinderen in Mexico met de landelijke campagne ‘Stappen Die Tellen’. De Avondvierdaagse is een jaarlijks evenement dat in het hele land wordt georganiseerd van eind mei tot eind juni. Kinderen lopen vier avonden 5, 10 of 15 km per avond. Voor elke €10 die wordt opgehaald, geeft Wereld Dorpen voor Kinderen een paar schoenen aan een kind in een van de Werelddorpen in Mexico. Zo heeft de campagne ‘Stappen Die Tellen’ direct impact op de levenskwaliteit van een kind. Het doel is om met deze actie €25.000 op te halen en zo 2.500 kinderen te helpen aan een paar schoenen.

Waarom?
In Mexico leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens. De inkomensverschillen zijn groot, het platteland wordt verwaarloosd en in de steden zijn grote sloppenwijken. Het niveau van het onderwijs in Mexico is laag. Slechts 10% van de bevolking heeft een middelbareschooldiploma. Veel kinderen volgen geen onderwijs omdat de school te ver of de weg ernaartoe te gevaarlijk is. De kinderen die wel naar school gaan, moeten in versleten kleding en op blote voeten vele kilometers lopen om op school te komen. Vaak zijn ze ondervoed, waardoor de reis nog zwaarder wordt. Daarom geven we deze kinderen een kans op een betere toekomst in een Jongensdorp in Guadalajara en een Meisjesdorp in Chalco. Zo helpen we ruim 5.500 kinderen van 12 tot 18 jaar die zijn opgegroeid in extreme armoede aan onderdak, gezonde voeding, kleding, schoeisel en scholing.

Meedoen aan ‘Stappen Die Tellen’
Meedoen aan ‘Stappen Die Tellen’ kan door inschrijving voor de lokale Avondvierdaagse, vervolgens het actiepakket te downloaden en zoveel mogelijk sponsors te vinden, de Avondvierdaagse uit te lopen en het geld in te zamelen. Het uitgebreide actiepakket voor de campagne ‘Stappen Die Tellen’ kan je hier vinden: www.werelddorpenvoorkinderen.nl/stappen-die-tellen.

Help kinderen zoals Donaldo
Donaldo leefde samen met zijn elf broertjes en zusjes in armoedige omstandigheden in San Carlos Alzata in Mexico. Als klein jongetje van 10 moest hij al op de boerderij werken om geld te verdienen voor de familie. Dit was erg lastig te combineren met school. Ook werden ze vaak ziek, en waren de medicijnen vaak te duur. Twee jaar geleden overleed zijn moeder, die ook van jongs af aan al in armoede leefde. Een jaar later kon Donaldo terecht op het Jongensdorp in Guadalajara in Mexico. Hij wil graag docent worden en zijn familie kunnen steunen.

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.