Het verhaal van Baracka - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Het verhaal van Baracka

Nieuw Jongensdorp

In slechts een paar maanden tijd is het eerste gebouw van het Jongensdorp in Dodoma, Tanzania, gerealiseerd: een pilotgebouw met klaslokalen en slaapzalen. Begin september hebben de eerste  110 jongens hun intrek genomen. De jongens zijn afkomstig uit verschillende regio’s. Tussen de steigers en omringd door bouwvakkers krijgen ze nu les in Engels en wiskunde.

Dit is Baracka met zijn vriendjes Aneck en Method.

Het contrast tussen de situatie in het Jongensdorp en de thuissituatie van de kinderen kan bijna niet groter. Deze jongens zijn opgegroeid in extreme armoede, onder zware omstandigheden in een troosteloze omgeving. In het Jongensdorp zijn ze veilig en wordt er voor hen gezorgd. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken of er wel eten zal zijn of water om te drinken 

Het leven van Baracka

Een van die jongens is Baracka. Hij is 15 jaar en afkomstig uit Hombolo, net buiten Dodoma. 

Baracka heeft een oudere zus, die inmiddels zelf een kindje heeft. Zijn moeder is zwaar gehandicapt als gevolg van een polio-infectie. Ze kan een klein beetje geld verdienen met naaiwerk, maar dat is amper voldoende om te overleven. Totdat Baracka in mei van dit jaar zuster Margie ontmoette en een plaatsje in het nieuwe Jongensdorp aangeboden kreeg.

In augustus is Baracka naar het Jongensdorp gekomen. In de ochtend krijgt hij Engelse les en wiskunde. ’s Middags kan hij met de andere jongens voetballen. Of ze helpen met het schoonmaken en opruimen van het terrein.

Baracka’s moeder is blij dat haar zoon nu naar school gaat en een vak leert. Baracka heeft nu een kans op een betere toekomst, een toekomst waarin hij ook voor zijn moeder kan zorgen. 

Geef meer kinderen zoals Baracka een kans op een betere toekomst en help mee!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.