Het verhaal van Joriz - Wereld Dorpen voor Kinderen

Het verhaal van Joriz

Joriz’ jeugd

Joriz’ ouders zijn gescheiden toen hij jong was. Joriz en zijn vier broers en zussen woonden een tijdje bij hun grootouders tot hun moeder weer voor hen kon zorgen.

“Mijn moeder werkte op een vuilnisbelt en had moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Door geldtekort zaten we vaak zonder eten. Voor en na school hielp ik mijn moeder met het sorteren van afval. Er waren dagen dat ik niets te eten had en met een lege maag naar school moest. Ondanks deze zware tijd leerde ik de waarde van doorzettingsvermogen en het belang van onderwijs. Deze ervaringen motiveerden mij om voor een betere toekomst te vechten en om de cyclus van armoede te doorbreken.”

Later hertrouwde Joriz’ moeder, maar zijn stiefvader was agressief tegen Joriz en zijn broers en zussen. Joriz ging op zoek naar een manier om niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van zijn moeder en zijn jongere broers en zussen te verbeteren. Op zoek naar veiligheid en een kans op onderwijs kwam Joriz bij de Zusters van Maria terecht.

Foto: Agape Visuals 

Jongen in het Werelddorp

Foto: Agape Visuals 

In het Werelddorp

Toen hij een plek in het Werelddorp aangeboden kreeg, voelde Joriz zich voor het eerst van zijn leven veilig. Dit was een plek waar hij zich volledig kon richten op zijn schoolwerk en het behalen van zijn diploma. Nu hoefde hij niet meer te gaan werken om te zorgen voor eten op tafel voor zijn familie.

Joriz geniet van het leven in het Werelddorp en van alles dat hij leert, vooral van de nieuwe talen die hij leert spreken. Hij heeft nu zelf een kans op een betere toekomst en droomt ervan om ook zijn familie meer stabiliteit, vrij van armoede te geven. Joriz is dankbaar voor het onderwijs dat hij dankzij onze donateurs kan volgen:

“Het Werelddorp is voor mij een plek vol hoop. Door gratis onderwijs, gezond eten, veilig onderdak en een familiegevoel onder elkaar biedt het een veilige haven voor leerlingen zoals ik. Binnen deze muren leer ik belangrijke levenslessen, ontwikkel ik veerkracht en kan ik weer dromen. Ondanks de zware periodes die ik heb meegemaakt, heb ik nooit mijn dromen uit het oog verloren Ik heb een vastberadenheid ontwikkeld om te vechten voor een betere toekomst. Ik heb geleerd om groots te dromen, niet alleen voor mezelf maar ook om mijn familie te ondersteunen.”

Doneer hier

Joriz' verhaal

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.