Het verhaal van Rendel - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Rendel's leven

Dankzij de hulp van onze donateurs kunnen we elke zomer nieuwe kinderen verwelkomen op onze scholen in de Filippijnen.

Dit zijn de kinderen die in de armste regio’s van het land leven, in extreme armoede, behoeftig, ondervoed en zonder hoop. Dit jaar was een van deze jongens Rendel.

Toen we Rendel vonden, woonde hij in een eenvoudige eenkamerwoning met zijn moeder en drie broertjes en zusjes. Zijn vader, de belangrijkste kostwinner van het gezin, verliet hen toen Rendel nog heel klein was. Zijn jonge moeder werkte als werkster om het weinige geld te verdienen dat ze kon verdienen om voor haar vier jonge kinderen te zorgen.

Zorgen voor het gezin

Ondanks haar harde werk was er nooit genoeg geld voor eten, de kinderen werden verwaarloosd, leden honger en leden elke dag.

Als oudste miste de kleine Rendel vaak school om te proberen zijn moeder te helpen door geld te verdienen met de verkoop van kokosnoten en gebakken bananen langs de kant van de weg.

Rendels moeder verlangde wanhopig naar een betere toekomst voor haar zoon, een kans om naar school te gaan en een toekomst voor zichzelf op te bouwen. Rendel droomde ervan om gekwalificeerd te zijn en werk te vinden en hij was enthousiast over de kans om piloot te worden en toen ontmoette Rendel dit voorjaar de Zusters.

Ze waren geroerd door de moeilijkheden van de familie en met de steun van onze donateurs konden ze Rendel een plaats op school aanbieden. Hij kwam in juli naar het Jongensdorp in Adlas

Leven in het Werelddorp

Veilig onder de zorg van de Zusters, bloeit Rendel op.

Hij wordt elke dag sterker en studeert hard. Hij vindt zijn lessen en gym geweldig. Onder het toeziend oog van zijn leerkrachten verbetert hij zijn lees- en rekenvaardigheden. Hij maakt nieuwe vrienden en ervaart de vreugde van een normale jeugd – hij is zo benieuwd naar zijn eerste echte kerst in het Werelddorp!

De komende jaren zal Rendel zijn ware potentie beginnen te ontdekken en leren wat hij nodig heeft om school af te maken en werk te vinden. Als een onafhankelijke jongvolwassene zal hij de vaardigheden hebben die hij nodig heeft om zichzelf te voorzien. Maar wat nog belangrijker is, hij zal praktische en financiële hulp kunnen bieden aan alle leden van zijn familie en ervoor zorgen dat zij een betere toekomst tegemoet gaan zonder armoede.

              

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.