Steun de Werelddorpen - Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Bevrijd kinderen voorgoed uit armoede.

Wereld Dorpen voor Kinderen geeft (kans)arme kinderen onderwijs. Want: geef een kind onderwijs en je geeft het een toekomst.

Ik steun de Werelddorpen

Dit is Wereld Dorpen voor Kinderen

Efficiënt

Op het kantoor van onze stichting voor kinderen werkt slechts een klein (maar bevlogen) team. Zo weet je zeker dat iedere euro van je gift vrijwel geheel besteed wordt aan het goede doel: hulp voor de kinderen in onze dorpen. 

Liefdevol

We werken samen met de Zusters van Maria: zij vangen de kinderen in de dorpen liefdevol op. De kinderen zien ‘hun’ zuster ook echt als moeder en groeien op in de wetenschap dat zij ertoe doen, dat ze geliefd zijn.

Uit volle overtuiging

Wij weten: armoede is te doorbreken, armoedebestrijding helpt. We zien het namelijk iedere dag weer in onze dorpen: armoede hoeft niet uitzichtloos te zijn. Doneren voor kinderen maakt het verschil, want onderwijs is sterker dan armoede.

Help kinderen. Jouw gift maakt het verschil

Jouw gift aan Wereld Dorpen voor Kinderen is het begin van een beter leven. Allereerst van één kind. Maar daar stopt het niet.

Een kind dat zijn diploma haalt in een Werelddorp en een baan vindt, heeft directe impact op zijn omgeving:

  • Het gezin van het kind heeft nu altijd genoeg te eten en het kind betaalt vaak het schoolgeld voor broertjes en zusjes;
  • De gemeenschap profiteert mee, doordat afgestudeerden erin investeren;
  • Afgestudeerden blijven vaak ‘hun’ Werelddorp steunen, zodat wij weer andere kinderen kunnen helpen.

Met jouw gift maak je het verschil tussen armoede en een hoopvolle toekomst. Je geeft kinderen de mogelijkheid om veilig en gezond op te groeien, een vak te leren en uiteindelijk voorgoed de armoede achter zich te laten. 

Namens alle kinderen: dankjewel! Door te doneren voor deze kinderen, geef je een prachtige toekomst cadeau.

Bekijk het verhaal van Shamina

Doneren aan kinderen: dit doen we met je gift

Onze organisatie heeft 12 Werelddorpen wereldwijd. In die Werelddorpen nemen de Zusters van Maria, met wie Wereld Dorpen voor Kinderen nauw samenwerkt, kinderen op uit (kans)arme gezinnen. 

De Zusters selecteren de kinderen zelf. Ze reizen af naar onherbergzame, afgelegen gebieden en werken samen met lokale parochies om de meest kansarme kinderen de kans van hun leven te bieden. 

Wat de kinderen in de Werelddorpen krijgen, is heel bijzonder. In de ogen van de kinderen dan. Voor jou zijn het waarschijnlijk heel normale zaken:

  • Eigen kleding
  • Een eigen bed
  • Iedere dag drie voedzame maaltijden
  • Liefde, aandacht en (medische) zorg
  • Volop mogelijkheden voor sport en spel

Maar het allerbelangrijkste wat de kinderen krijgen, is onderwijs. In het Werelddorp doen de kinderen de middelbare school en volgen ook een beroepsopleiding. 

En dat onderwijs maakt het verschil. Met een schooldiploma op zak kun je uit de armoede ontsnappen. Want met zo’n diploma vind je een baan, verdien je een vast inkomen, krabbel je op uit armoede. 

Doe je mee? Help een kind met jouw gift en je verslaat armoede.

Het begint met één kind

Eén kind. Eén kind dat onderwijs krijgt, een diploma haalt, een baan vindt, een regelmatig inkomen heeft. Dat voor eten zorgt thuis. Zijn broertjes en zusjes naar school laat gaan. Investeert in zijn familie, zijn vrienden en zijn gemeenschap.

Dat is wat goede doelen voor kinderen zo effectief maakt: help een kind en je helpt op korte én lange termijn een gezin, een familie, een gemeenschap.

Dat ene kind start zijn hoopvolle toekomst bij ons in een Werelddorp. Het stapt bij ons over de drempel en laat daarmee de armoede achter zich. Voorgoed.

Dat ene kind is het kind dat jij steunt met je donatie. En je ziet: jouw gift werkt door, generaties lang. Jouw gift stopt armoede. Ook voor de komende generaties.

Ik steun de Werelddorpen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • We gebruiken je e-mailadres alléén om je onze nieuwsbrief te sturen. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.