Steun Joriz - Wereld Dorpen voor Kinderen

Bevrijd kinderen voorgoed uit armoede.

Wereld Dorpen voor Kinderen geeft (kans)arme kinderen onderwijs. Want: geef een kind onderwijs en je geeft het een toekomst.

Lees verder

Het verhaal van Joriz 

“Door geldtekort zaten we vaak zonder eten.

Voor en na school hielp ik mijn moeder met het sorteren van afval.

Er waren dagen dat ik niets te eten had en met een lege maag naar school moest.”

Bekijk het verhaal van Joriz 

 

Joriz’ woont met zijn familie op deze vuilnisbelt in de Filipijnen. Ze verdienen een klein beetje geld door het afval te sorteren en weer te verkopen. Dit leven op de vuilnisbelt was zwaar voor Joriz. Al op jonge leeftijd moest hij zijn moeder helpen met het werk op de vuilnisbelt, voor en na school.

Je kunt je niet voorstellen wat het betekent om zo te leven, op te groeien onder deze omstandigheden en met deze stank altijd om je heen. Dankzij de steun van donateurs heeft Joriz nu een plaats gekregen in het Werelddorp. Hij woont nu op een gezonde en veilige plek waar hij ook goed onderwijs krijgt.

Maar er zijn nog zoveel meer kinderen zoals Joriz. Kinderen die opgroeien onder vreselijke omstandigheden. Kinderen die dringend hulp nodig hebben. Help mee om ook deze kinderen een kans op een betere toekomst te geven. Het volledige verhaal van Joriz kun je in de video zien

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief:

  • Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.
  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.

Dit is Wereld Dorpen voor Kinderen

Efficiënt

Op het kantoor van onze stichting voor kinderen werkt slechts een klein (maar bevlogen) team. Zo weet je zeker dat iedere euro van je gift vrijwel geheel besteed wordt aan het goede doel: hulp voor de kinderen in onze dorpen. 

Liefdevol

We werken samen met de Zusters van Maria: zij vangen de kinderen in de dorpen liefdevol op. De kinderen zien ‘hun’ zuster ook echt als moeder en groeien op in de wetenschap dat zij ertoe doen, dat ze geliefd zijn.

Uit volle overtuiging

Wij weten: armoede is te doorbreken, armoedebestrijding helpt. We zien het namelijk iedere dag weer in onze dorpen: armoede hoeft niet uitzichtloos te zijn. Doneren voor kinderen maakt het verschil, want onderwijs is sterker dan armoede.

Doneren aan kinderen: dit doen we met je gift

Er 13 Werelddorpen, waar de Zusters van Maria kinderen uit (kans)arme gezinnen opvangen en veilig onderdak, liefdevolle zorg en goed onderwijs geven.

De Zusters reizen naar onherbergzame, afgelegen gebieden om de meest kansarme kinderen de kans van hun leven te bieden. 

In de Werelddorpen krijgen de kinderen kleding, een eigen bed, drie gezonde maaltijden per dag, liefde en aandacht, medische zorg en de kans om te spelen en te sporten. Voor jou misschien heel gewoon, maar voor deze kinderen heel bijzonder.

Maar het allerbelangrijkste is het onderwijs. In het Werelddorp gaan de kinderen naar de middelbare school en volgen ook een beroepsopleiding. 

En dat onderwijs maakt het verschil. Met een vakdiploma op zak vind je een baan en verdien je een vast inkomen. Met een schooldiploma kun je uit de armoede ontsnappen.

Doe je mee? Help een kind met jouw gift en je verslaat armoede.

Het begint met één kind

Eén kind. Eén kind dat onderwijs krijgt, een diploma haalt, een baan vindt en een vast inkomen heeft. Dat zorgt voor eten thuis. Broertjes en zusjes naar school laat gaan. Investeert in familie, vrienden en de gemeenschap.

Als dat ene kind over de drempel van een Werelddorp stapt, laat het de armoede voorgoed achter zich. Daar begint een hoopvolle toekomst!

Dat ene kind is het kind dat jij steunt met je donatie. Jouw gift verandert levens, voorgoed en generaties lang. Jouw gift stopt de armoede.

Ik steun een kind

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.