Zuster Maria Cho - Wereld Dorpen voor Kinderen

Zuster Maria Cho

Algemeen Overste en Voorzitter van Bestuur

Zuster Maria Cho, de algemeen overste van de congregatie, werd op 18 november 1956 geboren in Kwang-Ju in Zuid-Korea, onder de naam Duk-Lim Cho. In deze stad in het zuidwesten van het schiereiland ging zij ook naar school.

Nadat ze in 1975 haar diploma aan de Kwang-Ju Women’s High School had behaald, ging ze werken bij de Centrale Bank. Zes jaar later trad ze in bij de congregatie van de Zusters van Maria. Aanvankelijk was ze verantwoordelijk voor het kinderdagverblijf in Pusan. Later nam ze de leiding van het Wereld Dorp voor Jongens in Seoel op zich.

In 1990 stuurde Vader Al Zuster Maria naar Manila en werd ze verantwoordelijk voor de patiënten in het Q. I. Hospital. De daaropvolgende jaren werkte ze in de Wereld Dorpen in Silang en Talisay. In 1999 werd ze hoofd van de financiële afdeling.

Voordat ze werd gekozen als Algemeen Overste was ze verantwoordelijk voor het Wereld Dorp voor Meisjes in Biga, dat 3.400 leerlingen telt.

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.