Onze afgestudeerden - Wereld Dorpen voor Kinderen

Verhalen van de afgestudeerden

Als de kinderen in onze Werelddorpen hun diploma halen en afstuderen zijn ze enthousiast over de fijne tijd die ze hebben doorgebracht bij de Zusters van Maria. Ze zijn dankbaar voor de mooie kansen op een beter leven die ze hebben gekregen. En gemotiveerd om te helpen zodat ook jongere generaties dezelfde mogelijkheden krijgen. Veel oud-leerlingen helpen de meisjes en jongens die nu naar school gaan in de Werelddorpen en hulp nodig hebben.

Ze helpen de Zusters op allerlei manieren: door les te geven, met buitenschoolse activiteiten, door stages aan te bieden of zelfs banen, door kinderen in nood te vertellen over de programma’s en hoe ze zich kunnen aanmelden. Ze zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor de kinderen die nu in de Werelddorpen verblijven. En van onschatbare waarde voor de Zusters tijdens de corona-pandemie.

In sommige landen, zoals Mexico en de Filipijnen, hebben deze oud-leerlingen een vereniging opgericht om de Zusters op een meer structurele manier te helpen. Hieronder vertellen enkele oud-leerlingen hun verhaal.

Het verhaal van Sherlyn

Sherlyn groeide op in een van de armste steden van de Filipijnen. Nu woont en werkt ze bij de Zusters van Maria om andere kinderen te helpen. Lees meer over Sherlyn.

Het verhaal van Aruro

Arturo groeide op in Monteblanco in Veracruz, een van de armste regio’s van Mexico. Als zevenjarig jongetje moest hij al werken op de koffie- en suikerrietplantages. Lees meer over Arturo.

Het verhaal van Eva

Eva is nu een stralende en gezonde jonge vrouw. Toen zij voor het eerst het Werelddorp in Tegucigalpa, Honduras, binnenliep was dat wel anders. Lees meer over Eva…

Het verhaal van Glaiza

Glaiza groeide op in een van de armste steden van de Filipijnen. Nu woont en werkt ze in Nederland. Lees het interview hier!

Blijf op de hoogte!

Elke maand inspirerende verhalen en het laatste nieuws over Wereld Dorpen voor Kinderen in jouw mailbox.

  • Afmelden is mogelijk in iedere email. Meer informatie over hoe we met je gegevens omgaan vind je in onze privacy verklaring.